Átadták a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat!

A Bedő Imre által életre hívott Férfiak Klubja december 15-én először rendezte meg a Gránit Oroszlán Példakép Díj Díjátadó gáláját, ahol az Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti példakép kategóriák nyerteseit a hirdették ki. A nyertesek: Imre Zsolt (Apa kategória), Nagy László (Férfi pedagógus kategória), Rostás Árpád (Mester kategória) és Imre Géza (Közéleti kategória). Gratulálunk minden nyertesnek és az összes díjazottnak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
férfiak klubja
2017. december 18. Antal-Ferencz Ildikó

Ahogy korábban már hírt adtunk róla, a független társadalmi szervezet és a frissen alapított nyilvános elismerés célja az, hogy a férfias értékek és a példaértékű férfi életutak figyelmet, megbecsülést kaphassanak, s szélesebb körben inspirálhassák a fiatalabb generációk fiait.

„Nagy álmom teljesült ma” – kezdte beszédét Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, majd egy, az élet értelméről szóló történet felolvasásával folytatta. Ez követően sorra bemutatták a négy kategória tizenkét jelöltjét; idéztek az őket jelölők szövegéből – volt köztük vicces, komoly és megható is – és részleteket láthattunk a velük készült személyes videóinterjúkból is – elhangzottak olyan mondatok, amin szipogtak a női és megilletődve hümmögtek a férfi nézők –, majd méltatták őket a zsűri tagjai is: Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Kriston Andrea oktató, a Kriston Intimtorna módszer létrehozója, oktatója, Kapuvári Gábor újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, tanár, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó és Bedő Imre.

I. Apa kategória: 1. FÖLDVÁRY ISTVÁN; 2. IMRE ZSOLT; 3. MÓNUS GYULA ANDRÁS.

II. Férfi pedagógus: 1. BALATONI JÓZSEF (Jocó bácsi); 2. BÉCSER RÓBERT; 3. NAGY LÁSZLÓ.

III. Közéleti: 1. HORVÁTH JÓZSEF rákkutató; 2. IMRE GÉZA világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; 3. KASSAI LAJOS magyar íjkészítő, a modern-kori lovasíjászat sportág megteremtője.

IV. Mester: 1. BÉKÁSSY CSABA; 2. PÉNZES OTTÓ; 3. ROSTÁS ÁRPÁD

Minden egyes kategória jelöltjeinek bemutatása után az volt a közönség érzése: nem lehetett könnyű dolga a zsűrinek, hiszen mind olyan férfiak szólaltak meg és léptek színpadra, akik közül bármelyikül megnyerhette volna a saját kategóriája fődíját. Ezt erősítette meg Bedő Imre is: Komoly embereket talált a Gránit Oroszlán Példakép Díj híre, nehéz volt választani, de a péntek est visszhangja igazolja, hogy az általuk megjelenített értékek megtartják és építik a világot. Köszönjük, hogy elindítóként részesei lehettünk!” 

A színvonalas gálán felszólalt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke is. Kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy legyenek valós példaképei a mai fiataloknak, hiszen – tette hozzá – amikor olyan embert keresnek, akikre fel tudnak nézni, akit követni tudnak, akkor nem a Batman, Superman vagy a Star Wars figurák között fogják megtalálni, hanem a környezetükben élők között. Az államtitkár a demográfiai válságra is hivatkozva, külön örömét fejezte ki az Apa kategória létrehozásáért, személyes megjegyzésként megemlítve, hogy gyermekkorának mennyire meghatározó szereplője volt az édesapja.

A gálán fellépett Palya Bea énekesnő, Kautzky Armand színművész, a Duna Szimfonikusok művészei, valamint a DRUMS ütőegyüttes. A műsort Garami Gábor vezette.