Átadták a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat!

A Bedő Imre által életre hívott Férfiak Klubja december 15-én először rendezte meg a Gránit Oroszlán Példakép Díj Díjátadó gáláját, ahol az Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti példakép kategóriák nyerteseit a hirdették ki. A nyertesek: Imre Zsolt (Apa kategória), Nagy László (Férfi pedagógus kategória), Rostás Árpád (Mester kategória) és Imre Géza (Közéleti kategória). Gratulálunk minden nyertesnek és az összes díjazottnak!

férfiak klubja
2017. december 18. Antal-Ferencz Ildikó

Ahogy korábban már hírt adtunk róla, a független társadalmi szervezet és a frissen alapított nyilvános elismerés célja az, hogy a férfias értékek és a példaértékű férfi életutak figyelmet, megbecsülést kaphassanak, s szélesebb körben inspirálhassák a fiatalabb generációk fiait.

„Nagy álmom teljesült ma” – kezdte beszédét Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, majd egy, az élet értelméről szóló történet felolvasásával folytatta. Ez követően sorra bemutatták a négy kategória tizenkét jelöltjét; idéztek az őket jelölők szövegéből – volt köztük vicces, komoly és megható is – és részleteket láthattunk a velük készült személyes videóinterjúkból is – elhangzottak olyan mondatok, amin szipogtak a női és megilletődve hümmögtek a férfi nézők –, majd méltatták őket a zsűri tagjai is: Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Kriston Andrea oktató, a Kriston Intimtorna módszer létrehozója, oktatója, Kapuvári Gábor újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, tanár, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó és Bedő Imre.

I. Apa kategória: 1. FÖLDVÁRY ISTVÁN; 2. IMRE ZSOLT; 3. MÓNUS GYULA ANDRÁS.

II. Férfi pedagógus: 1. BALATONI JÓZSEF (Jocó bácsi); 2. BÉCSER RÓBERT; 3. NAGY LÁSZLÓ.

III. Közéleti: 1. HORVÁTH JÓZSEF rákkutató; 2. IMRE GÉZA világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; 3. KASSAI LAJOS magyar íjkészítő, a modern-kori lovasíjászat sportág megteremtője.

IV. Mester: 1. BÉKÁSSY CSABA; 2. PÉNZES OTTÓ; 3. ROSTÁS ÁRPÁD

Minden egyes kategória jelöltjeinek bemutatása után az volt a közönség érzése: nem lehetett könnyű dolga a zsűrinek, hiszen mind olyan férfiak szólaltak meg és léptek színpadra, akik közül bármelyikül megnyerhette volna a saját kategóriája fődíját. Ezt erősítette meg Bedő Imre is: Komoly embereket talált a Gránit Oroszlán Példakép Díj híre, nehéz volt választani, de a péntek est visszhangja igazolja, hogy az általuk megjelenített értékek megtartják és építik a világot. Köszönjük, hogy elindítóként részesei lehettünk!” 

A színvonalas gálán felszólalt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke is. Kiemelte: nagyon fontosnak tartja, hogy legyenek valós példaképei a mai fiataloknak, hiszen – tette hozzá – amikor olyan embert keresnek, akikre fel tudnak nézni, akit követni tudnak, akkor nem a Batman, Superman vagy a Star Wars figurák között fogják megtalálni, hanem a környezetükben élők között. Az államtitkár a demográfiai válságra is hivatkozva, külön örömét fejezte ki az Apa kategória létrehozásáért, személyes megjegyzésként megemlítve, hogy gyermekkorának mennyire meghatározó szereplője volt az édesapja.

A gálán fellépett Palya Bea énekesnő, Kautzky Armand színművész, a Duna Szimfonikusok művészei, valamint a DRUMS ütőegyüttes. A műsort Garami Gábor vezette.