Férfiak, akikre felnézünk: kiosztják az I. Gránit Oroszlán-díjakat

A Bedő Imre által életre hívott Férfiak Klubja december 15-én először rendezi meg a Gránit Oroszlán Példakép Díj Díjátadó gáláját, ahol az Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti példakép kategóriák nyerteseit a hirdetik ki. A független társadalmi szervezet és a frissen alapított nyilvános elismerés célja az, hogy a férfias értékek és a példaértékű férfi életutak figyelmet, megbecsülést kaphassanak, s szélesebb körben inspirálhassák a fiatalabb generációk fiait.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
férfiak klubja
2017. december 09. Közlemény

Bátorság, kitartás, erő, felelősségvállalás – hosszan sorolhatnánk a hagyományosan férfiasnak nevezett erényeket: a Gránit Oroszlán Díj jelöltjei még ennél is több példaértékű vonással, ugyanakkor egyedi személyiséggel és céllal rendelkeznek. Fontos, hogy olyan elérhető, ismerős közegből „kinövekvő”, és saját erejére lelve másokat is fölemelő személyekről van szó, akikhez közelről lehet kapcsolódni, így rengeteg magyar (fiú)gyermek számára jelenthetnek követendő példát, ideált. Egy olyan értékválsággal súlyosbított korban, mint a miénk, melyben a legalapvetőbb emberi és családi értékek is megkérdőjeleződtek, és ahol már a hagyományos nemi szerepek sem adnak egyértelmű fogódzót, bátorságra és egyenességre vall újra rákérdezni arra, hogy mi egy nő, mi egy férfi feladata. Mitől férfi a férfi? Milyen a jó apa? Mi az, hogy családfő, kenyérkereső, mi a férfias, a maszkulin, milyen hivatások állnak egy férfi előtt? A hagyományból, az örök értékekből, a modern kor kihívásaiból és az egyén megismételhetetlen tulajdonságaiból táplálkozva újra lehet fogalmazni a szerepeket, célokat – meg lehet találni magunkat és az utunkat egyaránt. Ki ne szeretné ezt saját fia, gyermekei számára?

Több mint 150 jelölés érkezett a hiánypótló kitüntetésre. „Amikor megálmodtuk ezt a díjat, arra gondoltunk, hogy igenis társadalomformáló ereje lehet egy hasonló kezdeményeznek, hiszen éppen olyan értékekre hívja fel a figyelmet, melyek minden férfinak, nőnek, gyermeknek fontosak. Jó azt tapasztalni, hogy az emberekben van érdeklődés, fogékonyság efelé a téma felé” – nyilatkozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója.

A díjra érkezett jelölésekből szakmai zsűri választotta ki a döntősöket. A zsűri tagjai idén: Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Kriston Andrea oktató, a Kriston Intimtorna módszer létrehozója, oktatója, Kapuvári Gábor újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, tanár, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó és Bedő Imre, a Férfiak Klubja megalapítója.

A decemberi díjátadó gálán – többek között – jelen lesz valamennyi kategória három döntőse, illetve fény derül a nyertesek személyére is. A döntősök:

I. Apa kategória: 1. FÖLDVÁRY ISTVÁN; 2. IMRE ZSOLT; 3. MÓNUS GYULA ANDRÁS.
II. Férfi pedagógus: 1. BALATONI JÓZSEF (Jocó bácsi); 2. BÉCSER RÓBERT; 3. NAGY LÁSZLÓ.
III. Közéleti: 1. HORVÁTH JÓZSEF rákkutató; 2. IMRE GÉZA világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; 3. KASSAI LAJOS magyar íjkészítő, a modern-kori lovasíjászat sportág megteremtője.
IV. Mester: 1. BÉKÁSSY CSABA; 2. PÉNZES OTTÓ; 3. ROSTÁS ÁRPÁD

A gálán fellép Palya Bea énekesnő, Kautzky Armand színművész, a Duna Szimfonikusok művészei, valamint a DRUMS ütőegyüttes. A műsort vezeti Garami Gábor.

A rendezvény fővédnöke Novák Katalin Emmi, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Időpont: 2017. december 15. – este 19:00 óra (kapunyitás és regisztráció 18:00-tól)
Helyszín: Duna Palota – 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.
Jegyvásárlás: ITT.