Az a csodálatos anyai test

Azt vettem észre, hogy az interneten szinte versengenek egymással az olyan képek, ahol vagy valami celeb azt mutatja be, hogy a szülés után két héttel milyen bomba már a teste.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2015. július 20. Gyarmati Orsolya
Azt vettem észre, hogy az interneten szinte versengenek egymással az olyan képek, ahol vagy valami celeb azt mutatja be, hogy a szülés után két héttel milyen bomba már a teste


Vagy épp a másik véglet, amikor nők büszkén és takargatás nélkül vállalják a szüléstől megváltozott testüket. Aztán mindenki a saját egyénisége szerint tud azonosulni ezzel vagy azzal.

Ezek viszont a test külső jegyei. Én pedig a belsőről szeretnék írni. Arról, hogy milyen csodálatos és végtelenül intelligens “szerkezetben” élünk, ami hűségesen szolgál minket, mi pedig néha (?) milyen hálátlanul bánunk vele.

És hogy miért is olyan elképesztő az anya teste? Hát lássuk csak.

Mert egy nő akkor képes csak teherbe esni, ha a teste mindenféle egészségügyi szempontból kész arra, hogy új életet teremtsen. (És most csak a testi tényezőkről beszélek, pedig a lelki legalább ilyen fontos!) Ha a körülmények nem adottak, ha gyulladás van a szervezetben, ha túlzott fizikai igénybevételnek van kitéve a test, stb. akkor tudja, hogy nem lenne képes egészséges babát alkotni, így nem is történik meg a fogantatás.

Mert ha megfogan a baba az egész szervezet fókusza a baba jólétére irányul. Mintha teljesen átprogramoznának mindent egy “szent” cél érdekében.

Mert a test pont annyi és olyan tápanyagot ad a magzatnak, amire neki szüksége van. Megszerzi, bármi áron.