Az abortusz ellen tüntettek Párizsban

Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2014. január 20. bencze.aron

Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést.


A szervezők szerint vasárnap 40 ezren, a rendőrség becslése szerint 16 ezren vettek részt a Menet az életért elnevezésű demonstráción, amelynek résztvevői a spanyol “példán” felbuzdulva a művi terhességmegszakítást szabályozó törvényjavaslat bizonyos pontjai ellen tiltakoztak. A francia képviselők hétfőn nyitják meg a vitát a tervezetről, amely ellenzői szerint “teljes mértékben szokványossá teszi” a terhesség megszakítását.

Az “Igen az életre” vagy “Éljen Spanyolország” jelszavakat skandáló tömegben sokan spanyol zászlókat lengettek. Spanyolország jobboldali kormánya azt tervezi, hogy betiltja a 2010 óta eddig szabad döntéssel választott abortuszt. Az új szabályok értelmében csak akkor adnak engedélyt a terhesség megszakítására, ha az anya veszélybe kerül, ha a terhesség nemi erőszak következménye vagy ha a magzat károsodását két orvos is megerősíti külön vizsgálattal.

A tavalyi év kivételével 2005 óta minden évben megtartották Párizsban az Élet menetét, amelyet az abortuszt Franciaországban legalizáló 1975-ös törvény elfogadásának évfordulójához szoktak időzíteni. Tavaly az azonos neműek házassága ellen tartott nagyszabású tüntetéshez csatlakoztak az abortuszt ellenzők. Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, akiket arra szólított fel, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést.