Az Amerikai Diákok az Életért új csoportjának célja: legyen vége az abortuszoknak!

A „Pro-lIfe Future” (Életvédő jövő) egy „nemzeti kezdeményezés”, amely az Amerikai Diákok az Életért szervezet kezdett el. Sajtónyilatkozatukban úgy fogalmaznak: „ez egy nemzeti helyi program lesz a fiatal életvédőknek.” Az Amerikai Diákok az Életért szervezetnek, ahogy neve is mutatja, sok, diákok által elindított kezdeményezése van.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. június 09. Paulik András

A „Pro-lIfe Future” (Életvédő jövő) egy „nemzeti kezdeményezés”, amely az Amerikai Diákok az Életért szervezet kezdett el. Április 30-án kiadott sajtónyilatkozatukban, mely nagy sikert aratott Chicagóban, úgy fogalmaznak: „ez egy nemzeti helyi program lesz a fiatal életvédőknek.” Az Amerikai Diákok az Életért szervezetnek, ahogy neve is mutatja, sok, diákok által elindított kezdeményezése van.


Legújabb programjuk végzősöknek fog olyan eszközöket kézbe adni, melyekkel városukon és közösségükön belül dolgozhatnak az abortusz eltörléséért.  

Brendan O’Morchoe, a Pro-Life Future igazgatója úgy fogalmazott, hogy a programot „olyan diákok kezdik majd el, akik a városukban már meglévő életvédő munka élénkítéséhez vagy beindításához szükséges munka elvégzésére képezve vannak.” 

A szervezet weblapján rengeteg információ található az új csoportról, illetve számos forrás és segédanyag mutatja, hogy hogyan is kell véget vetni az abortusznak.

Mindeközben az Amerikai Diákok az Életért csoportnak rengeteg tennivalója van.

A University of Hawaii arra vonatkozóan végzett kísérleteket, hogy az oxitocin csökkenti-e a vérzést az abortusz előtt és után. A kutatók 14 éves, a második trimeszterben lévő lányokon végzik a kísérleteket, akiknek a gyermeke halálos rendellenességben szenved.

Az Amerikai Diákok az Életért értetlenül áll a kérdés előtt, hogy hogyan lehetséges, hogy a kutatás vezetőjéről semmilyen információt kaptak.

Kristina Hernandez, a szervezet tagja megemlítette, hogy „több, mint fél tucat életvédő vezető és diák beszélt a University of Hawaii-Manoa campusán tartott tüntetésen.” Arra is rávilágít, hogy „az egész országban Hawaii-nak vannak a legenyhébb abortusz törvényei, és hogy a törvényhozók többsége abortuszpárti.” Az állam abortuszpolitikájának ellenére a csoport követeli, hogy Hawaii nyomozzon az egyetemen zajló kutatás ügyében. Azonban az Amerikai Diákok az Életért-nek sikere is volt.

Két Észak-Dakotai középiskola tagadta meg a klubtagságot. Az Amerikai Diákok az Életért és a jogi csoport, a Thomas Moore Society lépett közbe, hogy biztosítsák az iskolákban a klubok újraszervezését.

Ahogy Hernandez írja egy sajtóközleményben Fargo North és a Davies High School középiskolák már újraszervezték a Diákok az Életért klubokat.

Kristen Hawkins, az Amerikai Diákok az Életért szervezet elnöke úgy fogalmaz, hogy „a győzelemnek bármelyik életvédő diákot arra kéne hogy sarkalljon, elkezdjék a harcot saját iskolájukban megszervezendő Diákok az Életért klubokért.”

(via)