Az élet menete Párizsban – tízezrek a francia utcákon az emberi méltóság védelmében

A vasárnapi napon franciák tízezrei, Európa szinte valamennyi országát képviselő civilek vonulnak Párizs utcáira, hogy tanúságot tegyenek az emberi élet értéke mellett. A Családhálónak a helyszínen tartózkodó Frivaldszky Edit nyilatkozott.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
élet menete
2015. január 24. Paulik András

Az elmúlt hetek eseményei sokak figyelmét fordították Franciaország felé. A párizsi tragikus események számos fájó kérdést vetettek fel, amelyekre megválaszolására égetően nagy szükség van. Az európai társadalmaknak kézzel fogható, súlyos erkölcsi kérdésekkel néznek szembe, amelyeket sokáig nem hagyhatnak megválaszolatlanul.


Meggyőződésünk – tudatta a családháló.hu-val Frivaldszky Edit az Emberi Méltóság Központ igazgatója – hogy a francia és az európai társadalmak legfőbb problémái az emberi méltóság tiszteletének hiányában gyökereznek. Valljuk, hogy minden ember megismételhetetlen, emberi méltósága feltétlen tiszteletet érdemel. A még meg nem született, édesanyjuk szíve alatt fejlődő gyermekek, az idős, és beteg emberek ugyanolyan méltósággal rendelkeznek, mint bárki közülünk.

A vasárnapi napon franciák tízezrei, Európa szinte valamennyi országát képviselő civilek vonulnak Párizs utcáira, hogy tanúságot tegyenek az emberi élet értéke mellett. A párizsi Élet menete („Marche pour la Vie”) és a múlt csütörtöki washingtoni Élet menete („March for Life”) lehetőséget adnak az embereknek, hogy nyíltan kifejezhessék véleményüket.

Ilyen vonulásokat a világ számos pontján szerveznek. Frivaldszky Edit szerint a franciák mellett a hollnadok, a spanyolok talán a legaktívabbak. Elmondta, tavaly több, mint 40.000 ember vett részt a párizsi meneten.

A párizsi Élet menetén felszólal Grégor Puppinck is, a Jog és Igazság Európai Központjának (European Center for Law and Justice) munkatársa, az abortuszt túlélő újszülöttek elpusztítása ellen indított kezdeményezés egyik vezetője. Ehhez az akcióhoz Európa-szerte közel kétszázezren, köztük Magyarországról is ezrek csatlakoztak a CitizenGO petíciós-mozgósító oldalán keresztül.

Ha még nem támogattad aláírásoddal a petíciót, akkor feltétlenül tedd meg ide kattintva!

A szervezők együttműködnek a La Manif Pour Tous, esetenként milliókat mobilizáló családvédő mozgalommal, valamint az. Sentinelle mozgalommal, melynek tagjai 2 és fél éve állandó „virrasztást” tartanak az párizsi Igazságügyi Minisztérium előtt. Twitteren keresztül szervezik meg a mozgalom tagjai, hogy folyamatosan, éjjel-nappal legyenek, akik néma csöndben állva emlékeztetik a döntéshozókat arra, hogy a franciák többsége nem ért egyet a homoszexuális kapcsolatok házasság szintjére emelésével és a homoszexuálisok örökbefogadásával.

Csak egy kis ízelítő a 2014-es menet hangulatáról: