Az ön gyereke tudja mit kell tenni, ha véletlenül elkeveredik?

Az, hogy ahol sok ember van, szem elől tévesztjük a gyereket, eléggé reális veszély, ráadásul igen egyszerűen kiküszöbölhető egy kis készüléssel. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 14. Gyarmati Orsolya

Az, hogy ahol sok ember van, szem elől tévesztjük a gyereket, eléggé reális veszély, ráadásul igen egyszerűen kiküszöbölhető egy kis készüléssel. 


Sok szülő állandó parája, hogy egyszer csak valahogy elkeveredik a gyereke. Ez még otthon is ijesztő, utazáskor pedig még szörnyűbb élmény lehet, mivel hirtelen nem is tudjuk, hogy mit csináljunk, hova forduljunk, ráadásul arra sincs esély, hogy egy ismerős kézen fogja és visszahozza nekünk. Személyes tapasztalat ugyanakkor, hogy a gyerekek – nemcsak a kicsik, de a nagyobbak sem – nem tudják megmondani a szüleik telefonszámát. Amit én személy szerint sosem értettem, mert az, hogy ahol sok ember van, szem elől tévesztjük a gyereket, eléggé reális veszély, ráadásul igen egyszerűen kiküszöbölhető egy kis készüléssel. 

A Yahoo Parenting összegyűjtött 5 tudnivalót, amit érdemes megtanítani a gyereknek, biztos, ami biztos.

1. A szülő neve és telefonszáma

Az ilyesmit egyébként sosem bíztuk a véletlenre. Amíg kicsik voltak a gyerekek, és nem tudták megjegyezni maguktól, addig minden program előtt alkoholos filccel írtam a karjukra a számomat. Ezt a rutint csak akkor hagytuk el, amikor már mindkettő álmából felébresztve is simán el tudta szavalni a nevét és a telefonszámomat.

2. Maradjon a szülő közelében!

Amíg ő látja a felnőttet, addig a felnőtt is látja őt. Jó esetben – teszem hozzá én, mert a gyerek azért kisebb, könnyebben el tud bújni a lábak között. Cserében viszont a szülő ösztönösen jobban figyel a a gyerekre, mint fordítva.