Azonos neműek házassága: NEM!

Precedens nélküli az Emberi Jogok Európai Bíróságának az az ítélete, ami idén július végén született. Az ítélet szerint Olaszország megsértette a magánélet és a család védelméről szóló, az Emberi jogok Európai Egyezményéről szóló cikkelyét, mivel nem ismeri el törvényesnek az azonos neműek párkapcsolatát és házasságát…  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
azonos neműek házassága
2015. augusztus 25. Gyarmati Orsolya

Precedens nélküli az Emberi Jogok Európai Bíróságának az az ítélete, ami idén július végén született. Az ítélet szerint Olaszország megsértette a magánélet és a család védelméről szóló, az Emberi jogok Európai Egyezményéről szóló cikkelyét, mivel nem ismeri el törvényesnek az azonos neműek párkapcsolatát és házasságát…


Az ilyen ügyek kapcsán mindig akcióba lendülő CitizenGo, („aktív polgárok közössége, akik célul tűzték ki az emberi élet, a család és a szabadság védelmét világszerte”) most sem hagyta szó nélkül a példátlan döntést: petíciót írt, amelyet Európa azon országainak vezetőihez címzett, akik a házasságot kizárólag férfi és nő között ismerik el.

A CitizenGo arra kéri ezeket a vezetőket, hogy ne gondoljanak arra, hogy integrálják az EB ítéletét saját jogrendjükbe. Az ítélet elvileg arra kötelezi Olaszországot, hogy törvényesítse az azonos neműek kapcsolatát. A civil szervezet úgy véli: „Az ítélet felhasználható arra, hogy bármely Szerződő Állam, (azaz az Európa Tanács tagjai) törvényesen elismerjék az azonos neműek párkapcsolatát. Másodszor, minden egyes államnak szuverén joga az egy férfi és egy nő közötti házasság védelme. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy az Emberi Jogi Bíróság kötelezi Olaszországot – vagy bármely más európai országot -, hogy elinduljon a házasság intézményét leromboló úton, egyben törvényesítse a béranyaság gyakorlatát. Harmadszor, hatalmi túlkapásról van itt szó: a Bíróság úgy tesz, mintha egy demokratikusan megválasztott szerv lenne, nem pedig kinevezett és független bírák testülete. Az Oliarihoz hasonló ítéletek (Enrico Oliari a GayLib nevű olasz jobboldali melegszervezet vezetője – a szerk.) nem veszik figyelembe a hatásköröket, hanem úgy fogalmaznak, mintha a tagállamok parlamentjei engedelmeskednének nekik… Ennek a hozzáállásnak egy egészséges demokráciában nincs helye. Az Emberi Jogok Európai Bírósága nem demokratikus intézmény. Az Emberi Jogok Európai Bíróságát az Európa Tanács hozta létre a második világháborút követően részben azért, hogy védjék az alapvető emberi jogokat a lehetséges megtorlásokkal és nem-demokratikus állami beavatkozásokkal szemben.
Manapság viszont a nem megválasztott képviselőkből álló testület újraértelmezi szerepét, és olyan ítéleteket hoz, amelyekkel egy ultraliberális, többnyire Nyugatról származó európai csoport érdekeit mozdítja elő. Ily módon a Bíróság meggyalázza a néhai európai vezetők emlékét, akik azért csatlakoztak az Európa Tanácshoz, mert abban a demokrácia védelmének megbízható biztosítékát látták.

Ezért írtunk levelet 24 európai ország vezetőjének, akik a házasságot egy férfi és egy nő közötti szövetségnek tartják, hogy ne engedjék, hogy országuk jogalkotásában gyökeret verjen ez a döntés. Ezeknek az államfőknek szükségük van a biztatásunkra, hogy ellenálljanak a meleglobbi, a média és a természetes család ellen forduló nyugat-európai hatalmak nyomásának!

A mai napig 22400 ember írta alá az EB döntését ellenző petíciót. A cél azonban az 50 ezer aláírás elérése.

Ha úgy érzitek, Ti is csatlakoznátok a petícióhoz, ITT tudjátok aláírni!