Babadoboz: Kanada átvette Finnország egyik legjobb ötletét

Finnországban lassan 80 éve, hogy a kormány minden egyes újszülöttnek egy nagy csomagot küld, tele a kisbabához szükséges dolgokkal. Mostantó Kanada is hasonlóan fogadja legkisebb állampolgárait.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2016. február 01. Gyarmati Orsolya

Finnországban lassan 80 éve, hogy a kormány minden egyes újszülöttnek egy nagy csomagot küld, tele a kisbabához szükséges dolgokkal. Mostantól Kanada is hasonlóan fogadja legkisebb állampolgárait.


Amint babadoboz tele van ruhákkal, játékokkal, pelenkával és még egy “beépített” matrac is található benne, ami által a doboz kiságyként is használható. Kanadában a tesztidő során 1500 dobozt küldenek ki Alberta államban, hogy megtudják, hogyan fogadják a kibabás családok az ajándékot.

A kaliforniai székhelyű Baby Box Co. tavaly kötött szerződést az albertai kormánnyal és a Calgary Egyetemmel. A kezdeményezés, amely a Welcome to Parenthood nevet viseli, idén januárban öltött testet, amikor szétküldték az 1500 doboznyi babaholmit.

A kanadai dobozban olyan holmik is találhatóak, amelyek a szoptatásra buzdítják az anyukákat, de hangsúlyt kapott az apák kötődésének fontossága is.

Forrás: Independent (via)