Babakocsi: a keréktől a tetőig

A babakocsi vásárlás - tekintve a hatalmas kínálatát - nem egyszerű dolog. Főleg, ha azzal a kihívással is meg kell küzdenünk, hogy számos elképzelésünket kell "összefésülni" az anyagi lehetőségeinkkel és racionális döntéseinkkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 04. Gyarmati Orsolya

A babakocsi vásárlás – tekintve a hatalmas kínálatát – nem egyszerű dolog. Főleg, ha azzal a kihívással is meg kell küzdenünk, hogy számos elképzelésünket kell “összefésülni” az anyagi lehetőségeinkkel és racionális döntéseinkkel.


A babakocsi hirdetéseket és kismama fórumokat böngészve elképesztően részletes leírásokat találhatunk. Az anyuka, az apuka és a baba számára is olyan kényelmi funkciókat kínálnak ma már a gyártók, ami már a válogatás és választás idejét is komoly (de sokszor élvezhető) kihívássá teszi.

Kicsit körbenéztünk, milyen funkciókkal találkozhatnak és melyekből válogathatnak ababaváró családok kocsikeresés közben.

Van, aki már a babakocsi színét is előnyként írja le – egy semleges színnel például nem tudunk mellényúlni akkor sem, ha nem tudjuk, milyen lesz a baba neme. Fontos szempont a babakocsi súlya is, főleg ha a kismama egyedül közlekedik, tömegközlekedik. A használt babakocsiról szóló hirdetésekben sokszor felbukkan hozzáadott értékként az is, hogy “első tulajdonostól” vagy éppen az, hogy kutya- és füstmentes lakás tulajdonosai használták eddig. S amennyiben nem első gyereknek vesszük, a testvérfellépő jól jöhet.