Bántsuk azt, aki nem tud védekezni?

Az állatok kínzása ép ésszel, teljesen felfoghatatlan cselekedet. Vajon az emberek belső fel nem oldott feszültsége, agressziója "landol" az állatokon? Mi megy végbe az állatbántalmazók fejében miközben verik, rúgják szúrják a védtelen állatot? "Most jól megmutatom ennek a kutyának vagy macskának, hogy erősebb vagyok nála?" Az is lehet, hogy, igazából jobb is így, mert nem a családtagjain csattan az ostor? Netalán ez a fajta agresszió oda is vezethet? A szánalom és düh felsorolhatatlan árnyalatait érezzük magunkban a hasonló hírek kapcsán...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
állatkínzás
2016. február 07. Vajda Boglárka

Az állatok kínzása ép ésszel, teljesen felfoghatatlan cselekedet. Vajon az emberek belső fel nem oldott feszültsége, agressziója “landol” az állatokon? Mi megy végbe az állatbántalmazók fejében miközben verik, rúgják szúrják a védtelen állatot? “Most jól megmutatom ennek a kutyának vagy macskának, hogy erősebb vagyok nála?” Az is lehet, hogy, igazából jobb is így, mert nem a családtagjain csattan az ostor? Netalán ez a fajta agresszió oda is vezethet? A szánalom és düh felsorolhatatlan árnyalatait érezzük magunkban a hasonló hírek kapcsán…


Állatkínzás miatt egy 52 éves nyíregyházi és egy 26 éves nyírmadai férfi ellen indult eljárás, egyikőjük a szomszédja két kutyát szurkálta meg, míg a másik lakott területre tévedt őzet vert agyon.
Az MTI információi szerint a nyíregyházi gyanúsított egy házilag készített lándzsával sebesítette meg szomszédja – egyébként az udvari fészerbe zárt – staffordshire terrier fajtájú kutyáit szombaton. A férfi nem tagadta a bűncselekményt, a rendőröknek azt mondta, hogy a két ebtől mindenki félt a környéken, azok korábban az udvarára átszökve széttépték pincsikutyáját is.
 
A rendőrség tájékoztatása szerint a másik elkövető ugyancsak szombaton Nyírmadán egy körbe kerített játszótérre tévedt őzet bottal vert agyon, amikor rászóltak, az állatot hátrahagyva elmenekült, de a rendőrök hamar elfogták. A férfi a kihallgatásán azt vallotta, hogy azért ölte meg az őzet, hogy otthon megfőzzék.