Bill Gates: ‘A védőoltás a legjobb módja az emberiség kiirtásának!”

A védőoltások felfedezése az emberiség történelmének egyik legnagyobb egészséggel kapcsolatos győzelme. Ennek ellenére jópár éve megjelentek olyan, az emberek tudatlanságára alapozó, félelemkeltő irányok, amelyek elutasítják a védőoltásokat.     

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alumínium
2016. január 13. Gyarmati Orsolya

A védőoltások felfedezése az emberiség történelmének egyik legnagyobb egészséggel kapcsolatos győzelme. Ennek ellenére jópár éve megjelentek olyan, az emberek tudatlanságára alapozó, félelemkeltő irányok, amelyek elutasítják a védőoltásokat. 


Bill Gates nemrég olyan kijelentést tett, amely szerint a védőoltások a legalkalmasabbak arra, hogy kicsit lefaragjunk a föld populációjából. Gates ironikus megjegyzése óriási vitákat váltott ki világszerte. Összecsaptak (ki tudja, hányadszor) a pro és kontra érvek, hogy mindenki ugyanazzal az eltökéltséggel folytassa tovább a saját útját (védőoltás tekintetében).

Nem új dolog, hogy sok szülő nem akarja beoltatni a gyerekeit. Arra hivatkoznak, hogy a gyerek szervezetébe vírusokat juttatni ártalmas dolog. Ők úgy látják, hogy a védőoltás megbetegíti a gyerekeket. Nem veszik figyelembe az orvosok indoklását, amely szerint egy legyengített vírus bejuttatása a szervezetbe éppenhogy felkészíti a testünket a védekezésre, hogy amikor a legyengített vírus “erős” változatával találkozunk, már tudjuk, milyen ellenséggel állunk szemben, és hogy kell azt elpusztítani.

Ez az érvelés nagyon sok éven át hatott. Ám egy nemrég megjelent tanulmány egy olyan veszélyre hívja fel a figyelmet, amelynek esetleg eddig nem voltunk tudatában. Ez pedig a védőoltásokban található alumínium-komponens.

Azok a kemikáliák, amelyeket a védőoltások gyártása során használnak, a hivatalos érvelés szerint növelik az oltások hatékonyságát. Bizonyos, ún. adjuvánsok az immunválaszt remélik kiváltani egy antigénre. Az alumíniumot 90 éve használják az oltóanyagokban, ám nagyon sok ellentmondásos adat került napvilágra vele kapcsolatban, elsősorban a hatékonyságot és a biztonságosságot megkérdőjelezve.

Számos, az elmúlt években készült tanulmány egyértelmű aggodalmát fejezi ki atekintetben, hogy az alumíniumot továbbra is ilyen módon használják. Ráadásul nem elhanyagolható tény, hogy csak az USA-ban több milliárd dollár kártérítést fizettek már ki olyan szülőknek, akiknek a gyerekük a védőoltástól lett beteg.

Ez a tény valóban aggasztónak tűnhet, ezért kicsit utánanéztünk, hogy is állunk az alumíniummal, mint immunológiai adjuvánssal. Azt találtuk, hogy valóban megjelenik ez az anyag olyan oltásokban, amely nem élő ágenst tartalmaz, ilyenkor ugyanis az alumínium bizonyos sói (alumínium-foszfát és alumínium-hidroxid) segítenek az immunválasz létrejöttében.
A 90 év alatt, amióta az alumíniumot alkalmazzák a védőoltások anyagában, természetesen vizsgálták a mellékhatásokat is, amelyek időnként valóban megjelennek – elsősorban allergiás reakciók formájában. Ennek előfordulása azonban olyan ritka, hogy emiatt nem vonták ki az alumíniumot az oltásokból, arra hivatkozva, hogy a védőoltás pozitív hatása sokkal nagyobb, mint az időnként megjelenő mellékhatások negatív volta.

Forrás: We Shape Life