Biztos, hogy az enyém ez a lelet?

Peti három év várakozás után érkezett meg a meleg családi fészekbe. Az a három év persze nem telt tétlenül. Sok megpróbáltatáson mentek keresztül szülei, mire megjelent az a bizonyos két csík a teszten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
terhesség
2015. november 22. Gyarmati Orsolya

Peti három év várakozás után érkezett meg a meleg családi fészekbe. Az a három év persze nem telt tétlenül. Sok megpróbáltatáson mentek keresztül szülei, mire megjelent az a bizonyos két csík a teszten.


Peti anyukája, Dr. Kollák Zita (40) a Bethesda Kórház gyermekgyógyásza meséli el a történetüket.
– Volt egy pont, amikor több nőgyógyász is kijelentette, hogy nekem nem lehet gyerekem, legföljebb petesejt-donációval. Rettentő nehéz volt ezt úgy megélni, hogy minden nap helyes kisgyerekekkel dolgoztam a kórházban. Néha mondogattam magamnak, hogy saját gyerek nélkül is lehet teljes életet élni, de a szívem mélyén ezt soha nem fogadtam el. Peti az utolsó pillanatban érkezett, már elindultunk az úton az örökbefogadás felé, amikor megfogant.

Endometriózis és inzulinrezisztencia

Amikor ráébredtünk, hogy itt már nem a csak a türelem hiányzik, elkezdtem utánajárni, vajon mi akadályozza, hogy babánk legyen. Elindult a kivizsgálás, és egy ultrahang vizsgálat alkalmával kiderült, hogy endometriózisom van. Az endometriózis azt jelenti, hogy a méhnyálkahártya megjelenik a szervezetben olyan helyeken is, ahol semmi keresnivalója. Már kamaszkoromtól nagyon fájdalmas volt minden menstruáció, kemény premenstruációs szindrómám is volt, utólag persze már tudhattam, hogy ezek az endometriózis tünetei voltak. A nőgyógyászati kivizsgálás mellett, magánszorgalomból kiderítettem, hogy inzulinrezisztenciám is van. Hiába termel a szervezetem elegendő inzulint, a szerveim nem tudják jól hasznosítani, és nem jutnak elég energiához. Ezt a szervezet korrigálni szeretné, és olyan folyamatokat indít el, amelyek felborítják a cukorháztartást. Száz szónak is egy a vége, diétával kezdtem normális értéken tartani a vércukorszintem. Ezzel együtt jártam Aviva tornára és Arwen tornára, melyek segítenek a fogamzóképesség visszaszerzésében. Végül mégis az endometriózis győzött, az orvosommal műtét mellett döntöttünk. Endoszkópos beavatkozással távolította el mindkét petefészekről a „betolakodó” szöveteket. Ezután reménykedtünk, hogy megérkezik a baba mesterséges megtermékenyítés segítségével. Háromszor vágtunk bele, de sajnos sikertelenül.