Cél, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2014 óta a különböző óvodafejlesztési pályázatokon több mint száz önkormányzat nyert mintegy 4,3 milliárd forintot, amiből körülbelül háromezer új férőhely jött létre. Bővült az ingyenesen étkezők köre is: összesen mintegy 318 ezer gyermek juthat térítésmentesen ételhez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
rétvári bence
2017. május 21. MTI

A kormány eltökélt a családok segítésében, célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kosdi Csoda-Vár Óvoda mintegy 20 millió forintból felújított konyhájának átadója után.

Rétvári Bence elmondta, cél az, hogy minden család a közelben, lehetőleg azon a településen, ahol él, óvodai férőhelyhez jusson. Emlékeztetett: 2014 óta a különböző óvodafejlesztési pályázatokon több mint száz önkormányzat nyert mintegy 4,3 milliárd forintot, amiből körülbelül háromezer új férőhely jött létre. Ezzel párhuzamosan az egészségesebb ételeket is előírták az óvodai menzákon, amelyeken nőtt a terhelés, hiszen bővült az ingyenesen étkezők köre: összesen mintegy 318 ezer gyermek juthat térítésmentesen ételhez – fűzte hozzá.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán azt is elmondta, hogy folyamatban van egy pályázat – 3,5 milliárd forint értékben –, amely az óvodákat segíti. A nehezebb anyagi helyzetben lévő önkormányzatok ebből a forrásból nagyobb arányban részesülhetnek – tette hozzá.