Csak hallgatni tud a vallásgyalázó demonstrációról a jogvédő Patent Egyesület

Újságírói kérdésekkel fordultunk a Patent Egyesülethez: szerettük volna megtudni, hogy mi közük volt az elhíresült vallásgyalázó demonstrációhoz, ahol abortusz tablettával "áldoztatták" a jelenlévőket. Nem fogjátok kitalálni, mitlyen válasz érkezett!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2016. április 18. Paulik András

Újságírói kérdésekkel fordultunk a Patent Egyesülethez: szerettük volna megtudni, hogy mi közük volt az elhíresült vallásgyalázó demonstrációhoz, ahol abortusztablettával “áldoztatták” a jelenlévőket – így tiltakozva(?) a lengyel abortuszszabályozás ellen. Nem fogjátok kitalálni, milyen válasz érkezett!


Szerettük volna tudni, hogy mi volt a köztudottan hangos egyesület szerepe a gusztustalan esemény szervezésével kapcsolatban, és hogy mit gondolt a helyszínen nyilatkozó tagjuk, Spronz Júlia az ott történtekről. Ezen kérdéseket küldtük nekik 5 nappal ezelőtt az info [at] patent [dot] org [dot] hu e-mail címre:

– Április 10-én rendezték meg a budapesti lengyel nagykövetség előtt azt a demonstrációt, amely az ottani tervezett abortuszszabályozás szigorítása ellen lépett fel. (Az esemény A vállfa nem sebészeti eszköz címmel valósult meg. https://www.facebook.com/events/846746955437251/ )

– A 24.hu videójából kiderült, hogy az eseményen részt vett – a felvételen meg is szólalt – Spronz Júlia. Ő a Patent Egyesület képviseletében vett részt a demonstráción? (A videón Spronz neve mellé az egyesületük nevét írták…)

– Ha nem az Önök egyesületének képviseletében volt jelen az eseményen, akkor jeleztek-e ezt a 24.hu videósának, illetve utólag a 24.hu-nak, hogy félrevezető az egyesületük megnevezése a nyilatkozó Spronz Júlia neve mellett?
 
– A Patent Egyesület részt vett-e valamilyen formában az esemény megszervezésében? Ha igen, milyen módon?
 
– Mi az önök jogvédő egyesületének véleménye a demonstráció azon részéről, amikor egy férfi püspöki ruhában “abortusztablettával” áldoztatta a jelenlévőket? Önök szerint ez a megnyilvánulás a megengedhető kereteken, a jó ízlés határain belül maradt?
 
– Amennyiben előző kérdésemre “nem” a válaszuk, akkor tervezik-e, hogy valamilyen formában a nyilvánosság előtt is megszólaljanak ebben a kérdésben, elítélve ezt a fajta – egyeseket megbotránkoztató – cselekedetet?
 
– Amennyiben Spronz Júlia az eseményen az Önök képviseletében vett részt, akkor jelezte-e valamilyen formában esetleges nemtetszését az “abortusztablettával” történt áldoztatás kapcsán a rendezőknek vagy a nyilvánosságnak?

Nem fogjátok kitalálni, de a kérdésekre nem kaptunk válaszokat! (Pedig egy múlt heti határidőt meg is jelöltünk azok elküldéséhez.)

A meg nem küldött válaszokból kénytelenek vagyunk mi magunk levonni a megfelelő következtetéseket, miszerint joggal

feltételezhető, hogy Spronz Júlia a Patent képviseletében jelent meg a demonstráción

feltételezhető, hogya videó készítőinek ezért nem jelezték a videó feliratozásának mnódosítását

feltételezhető, hogy Patent esetleg valamilyen formában részt is vett az esemény megszervezésében

feltételezhető, hogy a Patent szerint az abortusz tablettával való “áldoztatás” belefér az ízléses véleménynyilvánítás kereteibe

feltételezhető, hogymivel a Patent világlátásába belefér ez a fajta vallásgyalázás, nem fognak elhatárolódni, megnyilvánulni az esemény kapcsán

feltételezhető, hogy Spronz Júlia nem jelezte sem a helyszínen, sem a későbbiekben, hogy kifogása lenne demonstráció formájával kapcsolatban, s valószínűleg azért, mert ez “bejön” az ehhez hasonló dolgokat propagáló embereknek

Szerkesztőségünk felettébb sajnálja, hogy az önmagukat felkent jogvédőknek feltüntető, az átláthatóságot és a “párbeszédet” követelő, az anyák jogait maximálisan, a magzatok jogait sokszor minimálisan sem védeni hivatott jogvédők nem válaszoltak megkeresésünkre.

Azt gondoljuk: erre mondják, hogy ez beszédesebb minden szónál…


Ide tartozó mai hír:

Pénteken tette nyilvánossá petícióját a CitizenGO az április 10-i Lengyel Nagykövetség előtt zajló vallásgyalázó “szertartással” kapcsolatban, ahol abortusztablettával azonosították az Oltáriszentséget, meggyalázva ezzel a katolikusok hitét.

Több mint 10 000 ember csatlakozott levelünkhöz, melyben hivatalos bocsánatkérésre szólítjuk föl a demonstráció szervezőit, és azokat, akik részt vettek a vallásgyalázó akcióban.

Az egyik címzettünk, Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke Facebookon tett nyilatkozatában kijelentette: nem kér bocsánatot.

ÍRJÁTOK ALÁ IDE KATTINTVA TI IS AZ ONLINE PETÍCIÓT ÉS EZZEL ÜZENJETEK A SZERVEZŐKNEK!