Családi napközi váltja majd ki az óvodát?

Lehet, hogy elkerülhető lesz a tumultus az óvodákban jövőre, aki családi napközibe viszi a kisgyerekét ötéves koráig, az olyan, mint ha óvodába járatná - erről szóló ellenzéki-független képviselők indítványa mellé állt az oktatási bizottság, benne néhány kormánypárti képviselő is, és nem Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár módosítója mellé.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
óvoda
2013. május 28. Gyarmati Orsolya

Lehet, hogy elkerülhető lesz a tumultus az óvodákban jövőre, aki családi napközibe viszi a kisgyerekét ötéves koráig, az olyan, mint ha óvodába járatná – erről szóló ellenzéki-független képviselők indítványa mellé állt az oktatási bizottság, benne néhány kormánypárti képviselő is, és nem Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár módosítója mellé.


Nem a Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár javaslatát, hanem egy ellenzéki indítványt támogatott a parlament oktatási bizottsága.

Az Index arról ír, hogy az LMP frakciójában ülő független Ertsey Katalinnak és Osztolykán Ágnesnek a javaslatát támogatta mai ülésén a bizottság többsége, köztük néhány kormánypárti tag is. A két képviselőnő indítványa arról szól, hogy ha a szülők a kisgyereküket családi napközibe iratják, akkor azzal kiváltható lesz az óvoda. Jövőre 3 éve kortól már kötelező lesz óvodába vinni a gyereket egy új törvény értelmében.

A bizottságban heves vita volt arról, hogy Hoffmannét vagy az ellenzéki-független képviselők javaslatát támogassák-e, végül – többek között Révész Máriusz fideszes képviselő támogatásával – az ellenzéki-független indítványt támogatta a többség.