“Dadát fogadok, mert unom a babázást”

Unatkoztál valaha a kisbabád mellett? El tudod képzelni, hogy délelőttönként bébiszittert fogadj, hogy legyen időd magadra? Mindez furcsa és szokatlan lehet, pedig bizony akad rá példa.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dada
2014. július 16. Gyarmati Orsolya

Unatkoztál valaha a kisbabád mellett? El tudod képzelni, hogy délelőttönként bébiszittert fogadj, hogy legyen időd magadra? Mindez furcsa és szokatlan lehet, pedig bizony akad rá példa.


Kismamaként biztosan megtapasztaltad, hogy otthon lenni, nevelni és gondozni a kisbabádat, hol fárasztó, hol pedig felemelő pillanatokat hoz a mindennapokban. De bíznád bébiszitterre a gyermekedet csupán azért, mert az anyaságot unalmasnak találod? A kétgyerekes Esther Walker bizony így tesz.

Őszintesége megdöbbentő

A kétgyermekes kismama, Esther Walker dadára bízza kisfiát. És nem azért, mert visszament volna dolgozni, hanem mert unalmasnak találja a gyerekgondozást. Esther nagyon is tisztában van azzal, hogy őszinteségével másokat mennyire megdöbbent, amikor nem tagadja, hogy “dadát fizetek, mert nem akarom az egész napomat a gyerekgondozással tölteni“. Egy interjúban a kétgyermekes anyuka úgy nyilatkozott, hogy nagyobbik gyerekével már megtapasztalta a babagondozás nehézségeit, az egész napos az állandó figyelmet, hogy semmi ideje magára, amit már akkor is gyűlölt.

Esthert boldoggá teszi, hogy a bébiszitter leveszi a terhet a válláról nyolc hónapos kisfia gondozásával, és szabadidejében azt tehet, amit csak akar. A dadus minden délelőtt kilenctől délután egyig vigyáz a kicsire. “Természetesen nagyon szeretem a gyerekeimet, de nem bírom elviselni, hogy lekötik az egész napomat, a földön csúszás helyett pedig értelmesebb dolgokra akarom fordítani az időmet. Beteg vagyok a folytonos törölgetéstől – az orrocskáktól, a maszatos arcoktól, a popsiktól, nem beszélve a konyhapadlóról, az asztalokról, de idetartozik a babakocsi állandó sikálása és az autó kárpittisztítása is” – folytatja a kétgyermekes kismama.