Döbbenet: leleplező videó arról, hogyan hamisítja meg az adatokat a Planned Parenthood

Egy, a Live Action által nemrég közzétett videó bemutatja, hogyan manipulálja a Planned Parenthood (PP, az USA legnagyobb abortuszgyára) saját adatait annak érdekében, hogy ne tűnjön fel, milyen nagy arányban végeznek terhességmegszakításokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2016. szeptember 19. Gyarmati Orsolya

Egy, a Live Action által nemrég közzétett videó bemutatja, hogyan manipulálja a Planned Parenthood (PP, az USA legnagyobb abortuszgyára) saját adatait annak érdekében, hogy ne tűnjön fel, milyen nagy arányban végeznek terhességmegszakításokat.


Bár a PP vezetői nem győzik hangoztatni, hogy az abortuszok csupán szolgáltatásaik három százalékát teszik ki, minden 8. PP-páciens átesik egy abortuszon. A szervezet az amerikai terhességmegszakítások 30 százalékát végzi el, ami évente 320 ezer esetet jelent.

A 3 százalékot a PP úgy számolta ki, hogy elosztotta az abortuszok számát a PP által nyújtott szolgáltatások számával (pl. terhességi teszt, rákszűrés, mellvizsgálat, terhesgondozás, stb), úgy téve, mintha ezek a szolgáltatások pont annyit hoznának a konyhára, mint az abortuszok.

A Live Action elnöke, Lila Rose szerint a PP semmi mást nem csinál, csak kamuzik, miközben óriási pénzeket rak zsebre. A nemzeti abortuszadatok szerint a PP az ország rákszűréseinek kevesebb mint két százalékát végzi el, más, fontos, a nők egészsége szempontjából nélkülözhetetlen vizsgálatokat, pl, mammográfiát pedig egyáltalán nem csinál.

Nézzünk pár adatot ennek bizonyítására:

–          A PP az egész országban végzett Pap-tesztek 0,97 százalékáért felelős.

–          A mellvizsgálatok (manuális, tehát nem mammográfia) 1,8 százalékát csinálja meg országos összehasonlításban

–          Az abortuszokat illetően a terhességmegszakítások 30,6 százaléka valamelyik PP-intézményben történik!!! Ez egy évben 323.999 abortuszt jelent az egész országban történő 1.06 millió terhességmegszakításból.

„A Planned Parenthood soha nem költött még annyi pénzt, mint most, hogy befolyásolja az amerikai elnökválasztást. Az állampolgároknak azonban joguk van tudni, mi folyik a szervezet kulisszái mögött”, mondja Rose. „A 3 százalékos abortuszmítosz című videónk hatékony eszköz aktivistáink kezében, amellyel leleplezhetjük a PP legnagyobb hazugságait, és biztosítani tudjuk, hogy sok tízmillió ember lássa a videót.”

A film azt mutatja be a szavazóknak, hogyan igyekszik a PP félrevezetni a közvéleményt és úgy tenni, mintha nem lenne olyan nagy része az abortuszokban. “A 3 százalék nem valós szám, a 30 százalék viszont az”, mondta el Rose a National Right of Life-nak. “A PP-nek olyannyira az abortusz áll tevékenysége középpontjában, hogy ha egy nő el akarja vetetni a gyerekét, a magzatot 160-szor nagyobb eséllyel abortálják, mint más szervezeteknél, ahol komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a terhességmegszakítás helyett a nő szülje meg, majd adja örökbe a gyermeket.”

Forrás: National Right of Life News