DÖBBENETES VIDEÓ: Rákgyógyítás HIV-vírussal

Elképesztő kísérletbe fogott egy orvoscsoport: egy forradalmian új, bár éppoly döbbenetes módszert alkalmaztak egyértelműen menthetetlen rákbetegeken - sikeresen...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 18. Gyarmati Orsolya

Elképesztő kísérletbe fogott egy orvoscsoport: egy forradalmian új, bár éppoly döbbenetes módszert alkalmaztak egyértelműen menthetetlen rákbetegeken – sikeresen…


Emmának, a videón látható hatéves kislánynak másodszor tért vissza a leukémiája, és az orvosok már lemondtak róla. A szülők egyedül a csodában bízhattak. Ekkor találták ki a szakemberek, hogy a kislány immunrendszerét “megtanítsák” arra, hogy felismerje és elpusztítsa a tumorsejteket. Az ún. T-sejteket szándékosan HIV-vírussal fertőzték meg, ami genetikai változást idéz elő a T-sejtekben, és ezáltal felismerik és reagálnak a leukémia-sejtekre. A vírust előzőleg úgy módosították, hogy ne tudjon fertőzést okozni, de mégis újraprogramozza az immunrendszert, hogy az megtámadja a ráksejteket.

Mivel rendkívül szokatlan eljárásról van szó, az orvosok előzetesen felkészítették a családot arra is, hogy a módszer nem válik be. Néhány nappal azután, hogy Emma átesett a beavatkozáson, nagyon súlyossá vált az állapota. Légzési nehézségei, vérnyomásproblémái támadtak, és az orvosok tudták: ha még rosszabbul lesz, nem tudják megmenteni.

És ekkor valami csodálatos dolog történt: a T-sejtek elkezdtek harcolni a rák ellen. Emma láza órákon belül magától elmúlt. És amikor a kislány felébredt, már nem volt leukémiás. És azóta is egészséges.