Dolce & Gabbana: „Az egyetlen család a hagyományos család!”

Óriási botrányt kavart a neves meleg divattervező-pár, Dolce és Gabbana kijelentése, amely szerint ellenzik, hogy meleg párok gyereket fogadjanak örökbe. Sir Elton John erre annyira kiborult, hogy bojkottot hirdetett a márka ellen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dolce
2015. március 18. Gyarmati Orsolya

Óriási botrányt kavart a neves meleg divattervező-pár, Dolce és Gabbana kijelentése, amely szerint ellenzik, hogy meleg párok gyereket fogadjanak örökbe. Sir Elton John erre annyira kiborult, hogy bojkottot hirdetett a márka ellen.


Elton John bojkottálta a Dolce & Gabbanát, miután a sokáig egy párt alkotó meleg divattervezők kritizálták a meleg családokat és kijelentették: „Ellene vagyunk annak, hogy a meleg párok gyerekeket adoptáljanak.”

A homoszexuális Sir Elton John bojkottra hívott fel mindenkit, aki nem ért egyet Domenico Dolcéval és Stefano Gabbanával. A D & G sem a mesterségesen előállított utódokkal, sem a „bérelt” anyaméhhel nem tud egyetérteni, mivel úgy vélik, az életnek megvan a maga természetes folyamata, amelyen nem lenne szabad változtatni.

„Mindenki egy apától és egy anyától született – és ennek így is kell maradnia. A mesterségesen létrehozott gyerekeket szintetikus gyerekeknek hívom, ahol az anyaméhet kibérlik, a hímivarsejteket pedig úgy választják ki, mintha egy katalógusból rendelnének”, nyilatkozta Dolce az olasz Panorama magazinnak.

A dolog megdöbbentő, hiszen a két világhírű divattervező 23 évig élt együtt, s ennek ellenére kiállnak a tradicionális házasság mellett.

Sir Elton, aki tavaly decemberben házasodott össze partnerével, David Furnish-sel, így reagált Dolcéék kijelentéseire: „Hogy merészelitek a gyönyörű gyerekeimet szintetikusnak titulálni? Szégyelljétek magatokat, amiért kritizáljátok az IVF-et (mesterséges megtermékenyítés – a szerk.), azt a csodát, amely sokmillió egymást szerető – meleg vagy hetero – embert segített hozzá ahhoz, hogy gyermeke legyen. A gondolkodásmódotok épp olyan elavult mint a ruháitok. Soha többé nem viselek Dolce & Gabbanát!”

Elton Johnnak és David Furnishnek 2010-ben és 2013-ban született egy-egy gyermeke egy amerikai béranyától.  Az olasz divattervező-páros nyilatkozata után a lovaggá ütött zenész kampányt indított és bojkottra szólította fel azokat, akik nem értenek együtt Gabbanáék álláspontjával. „Meglehetősen botrányos, hogy két meleg divattervező, akik sikerüket nagyrészt a meleg közösség támogatásának köszönhetik, most szembemennek a melegek jogaival és a pápával egyetértve diszkriminációt hirdetnek.”, mondta a Telegraph-nak Sir Elton. „Ha nem akarnak szülők lenni, az rendben van, de mélységesen megbántottak számtalan egynemű szülőt, akik boldog és sikeres gyerekeket neveltek és nevelnek fel.”

Dolce és Gabbana mellett a CitizenGO is kiállt. Felhívásukról itt olvashattok.