Dunai strandidő Bécsben

Mivel Bécsben számos strand található a természetes vizeknél, így a Duna mentén is, az osztrák főváros részletes online előrejelzéssel segíti a fürdőzőket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 24. Vajda Boglárka

Mivel Bécsben számos strand található a természetes vizeknél, így a Duna mentén is, az osztrák főváros részletes online előrejelzéssel segíti a fürdőzőket.


A város honlapján naprakész információkat közölnek a levegő és a víz hőmérsékletéről valamint a szél irányáról és erősségéről, ami a vitorlásoknak jelent nagy A víz szerelmesei már belevethetik magukat a nyárba, elérkezett a kánikula és a strandidő. Bécs számos lehetőséget kínál a vízparti kikapcsolódásra is, a Duna bécsi szakaszán sok strand várja a hűsölni vágyókat.
 
A város új szolgáltatásaként a www.gewaesser.wien.at oldalon számos aktuális információ és napi előrejelzés érhető el a víz minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről, a szél erősségéről és irányáról vagy a levegő páratartalmáról. 
 
 
Az osztrák fővárosban összesen 17 olyan strandon lehet hűsölni, melyek megfelelnek az EU fürdővizek minőségéről szóló irányelvének, sőt, a legtöbb ennek alapján a „kiváló” osztályba sorolható. Ezek közül kilenc a Neue Donau, hét az Alte Donau mentén található, míg egy a Mühlwasser-nél. A víz minőségét kéthetes periódusokban vizsgálják májustól szeptemberig. Bécs a négylábú kedvencekre is gondol a nagy hőségben, több kutyás strand is van a városban.
 
 
A Donauinsel (Duna-sziget) nyilvános Wifi-hálózatán például egy „kutyás gomb” segítségével
tájékoztatják a gazdikat a kutyafuttatókról, a viselkedési szabályokról illetve a tiltott zónákról.