Egy kézmosás életet menthet!

Egy férfi sétál kézen egy kis falu utcáján. A látványossághoz egyre többen csatlakoznak, miközben a férfi elszántan teszi meg a renkdívül nehéz utat - kézenállva egészen a falu kis szentélyéig. Zarándoklatának oka az, hogy kisfia öt éves lett, s ő az első sok-sok gyermeke közül, aki megérte ezt a kort.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 18. Gyarmati Orsolya

Egy férfi sétál kézen egy kis falu utcáján. A látványossághoz egyre többen csatlakoznak, miközben a férfi elszántan teszi meg a renkdívül nehéz utat kézenállva egészen a falu kis szentélyéig. Zarándoklatának oka az, hogy kisfia öt éves lett, s ő az első sok-sok gyermeke közül, aki megérte ezt a kort, mert nem halt meg fertőzésben.


A videót a Lifebuoy cég készítette azért, hogy felhívja a figyelmet arra: a szappanos kézmosás elejét veheti számos olyan fertőző betegésgnek, is, mint például a diarrhea, vagy a tüdőgyulladás, amelyekben még mindig évente kétmillió kisgyermek hal meg.

A Lifebuoy az elmúkt tíz évben rengeteg harmadik világ-béli helyre juttatta el ezt a tudást, s missziójának következő célpontja az indiai Thesgora, ahol a világon az egyik legmagasabb a diarrheában meghaló gyerekek száma.