Egyedülálló, óriási beruházás a Heim Pál Gyermekkórházban

Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. december 29. Gyarmati Orsolya

Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét.


Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a kormánynak is köszönhetően az egészségügyi ágazat többletforrásokkal gazdálkodhat.

Nagy Anikó, az intézmény főigazgató főorvosa kiemelte, az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, hiszen minden épületükben korszerűsítették például a szigetelést, kicserélték a nyílászárókat, sőt van, ahol napelemeket és hőszivattyút is beszereltek. Hozzátette, hogy az uniós forrás teljes kerete meghaladja a kétmilliárd forintot, így – mintegy 1,2 milliárd forintból – egészségügyi eszközöket is vásárolnak a kórházba.

Rétvári Bence azt mondta: az utóbbi években mintegy ötmilliárd forintot költött az állam a gyermekegészségügy fejlesztésére, és a mostani energetikai korszerűsítés, amely “új ruhába öltöztette” a kórház épületeit, ezt az összeget egészíti ki. A mostani munkálatokat kevesebb mint egy év alatt fejezték be – tette hozzá. Az államtitkár példaértékűnek nevezte, hogy a kormány az elmúlt időszakban mintegy 500 milliárd forintot költött az egészségügy fejlesztésére. “Most már az egészségügy teljes területén elmondhatjuk, hogy (…) míg korábban 2,3 százalékos mértékben a forráskivonás volt jellemző az egészségügyre, az utóbbi években ez a szaldó – szerencsére – pozitívba fordult, és forrástöbblettel számolhat az ágazat” – tette hozzá.