Egyéves a párKatt.hu online katolikus társkereső

Két héttel az első születésnap előtt megköttetett az első szentségi házasság, amely a párKatt.hu közvetítésével jött létre. És ez még csak a kezdet: egyre növekszik a kitűzött esküvőknek a száma, amelyekről visszajelzést kapnak. Február 13-án fórumbeszélgetést rendeznek, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 11. Szaurella
Két héttel az első születésnap előtt megköttetett az első szentségi házasság, amely a párKatt.hu közvetítésével jött létre. És ez még csak a kezdet: egyre növekszik a kitűzött esküvőknek a száma, amelyekről visszajelzést kapnak. Február 13-án fórumbeszélgetést rendeznek, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.



Egy ével ezelőtt február 14-én indult el a párKatt.hu, amire több mint 4500-an regisztráltak, és minden negyedik regisztráló aktív tag is lett. A várakozásainkat felülmúlta ez az érdeklődés. Pedig egyáltalán nem lehettünk biztosak a sikerben, a feltételeink ugyanis elég „szigorúak”, ahogy ezt az egy év során több alkalommal is a szemünkre vetették.

A tagság feltétele a betöltött 18. életév mellett az, hogy a jelentkező egyházjogilag szabad állapotú katolikusként készen álljon a szentségi házasságra, és magáénak vallja a Katolikus Egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságait. Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke, a párKatt.hu egyik fő támogatója és lelki vezetője úgy fogalmazta ezt meg, hogy nem az elvesző találkozási lehetőségek felett kell szomorkodni, hanem azokat kell kihasználni, amelyek vannak.

Sikertörténetek

Ahogy minden fa a gyümölcséről ismerszik meg, úgy ennek a honlapnak is akkor van létjogosultsága, akkor éri el a célját, ha akik keresnek, valóban találnak is, és megköttetnek a házasságok. Nem minden pár ír visszajelzést, ám a honlapon így is hosszan olvashatók a társukat megtaláló “boldog leiratkozók” köszönőlevelei.

“Nagyon hálásak vagyunk az oldal elindítóinak és stábjának, hogy munkájuk révén egymásra találhattunk, immár három hónapja. Igazán Isten eszköze volt ez az oldal a mi történetünkben, melyen keresztül tudta adni ezt a nagy ajándékot.”

“Az iménti pár percben szüntettem meg a tagságomat, és nagy-nagy hálával tartozom. Igényes oldalatok és munkátok, de legfőképpen Isten szeretete által szinte teljes bizonyossággal érzem, hogy – a párKatton keresztül – megtaláltam azt a lányt, akit kerestem sok év óta.”

Csatlakozó új országok

A párKatt.hu az immár 9 éve sikerrel működő osztrák kathTreff.org mintájára indult el, és Bálint-nap nemcsak a mi számunkra, hanem nemzetközi szinten is ünnep. 2014. február 14-én két újabb országban: Lettországban és Kenyában indulnak testvérhonlapok, Szent József napján, március 19-én pedig Horvátországban, ugyancsak a kathTreff.org mintájára. Különleges lehetőség, hogy az új országokban regisztrálók adatlapjai a többi ország felhasználói, köztük a magyar felhasználók számára is elérhetők lesznek, és a magyar párkatt.hu tagjai is megoszthatják profiljukat a horvát, a lett, sőt akár a kenyai társkeresőkkel is.

Meghívó születésnapi fórumbeszélgetésre

Szeretettel meghívnak minden kedves érdeklődőt a párKatt.hu 1 éves születésnapján rendezett fórumbeszélgetésre, melynek címe:
Társkeresés, párválasztás – miértek és hogyanok
időpont: február 13. csütörtök 18 óra
helyszín: Párbeszéd Házának kápolnája (1085 Budapest, Horánszky utca 20.).
A beszélgetés résztvevői:

  • Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke
  • Perczel Forintos Dóra, a SOTE Klinikai Pszichológia Karának tanszékvezető egyetemi docense, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
  • egy fiatal pár, akik a párKatt.hu oldalon találtak egymásra
  • Krúdy Tamás(újságíró) és Krúdy Zsófia, a párKatt.hu csapatának tagjai, házigazdák

Az esemény a Házasság hete rendezvénysorozatnak is része, így teljesen nyilvános, szeretettel várnak minden érdeklődőt. A kerekasztal beszélgetést követően a jelenlévők is hozzászólhatnak, sőt kérdésfeltevésre már előzetesen is van lehetőség, mégpedig anonim módon.