Egynapos tippek családoknak medvéktől monster rollerig

A Gyereksziget vagy a legközelebbi strand úgyis minden családnak eszébe jut, mutatunk hát három olyan nyári programot, ami kevésbé magától értetődő, mégis szuper, és maximum másfél órát kell hozzá autózni a fővárosból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2014. június 18. Gyarmati Orsolya

A Gyereksziget vagy a legközelebbi strand úgyis minden családnak eszébe jut, mutatunk hát három olyan nyári programot, ami kevésbé magától értetődő, mégis szuper, és maximum másfél órát kell hozzá autózni a fővárosból.


Legközelebb: Veresegyház

Medvét etethet mézzel fakanálról, farkasokkal borzolhatja az idegeit, gólyák és orrmányosmedvék megfigyelésével múlathatja az időt, lovagolni tanulhat, strandolhat, heti kétszer őstermelői gyümölcstől limlomon át az élő kiskacsákig bezárólag mindent kínáló piacon válogathat az egész család. Hogy hol? Veresegyházon, Budapesttől csupán 30 kilométerre.

A Medvefarmon régebben csak pár medve és körbe-körbe járőröző farkas jelentette az összes látnivalót, ma már mézzel etethetünk medvét – venni is lehet, de ha viszünk, adnak hozzá ingyen fakanalat –, jót szórakozhatunk az ormányos medvéken, ahogyan kifeszített köteleiken jönnek-mennek, de egy kilátóba is felmehetünk, kisvonatozni és játszóterezni is lehet már. Egyébként, a kiírás szerint az etetést a medvék ugyanannyira élvezik, mint a látogatók. Sőt, ha kevesebb a vendég, állítólag a macik is szomorúak. Tehát, már a medvék általános közérzetének javítása érdekében is érdemes meglátogatni a farmot.

Ha elég a medvékből és társaikból, a közeli lovasfarmon a kezdők futószáron, a profik akár terepen is ügethetnek egyet. A nyári nagy melegben jól esik belecsobbanni a fürdőtóba, vagy enni egy jó fagyit – a városközpontban a Torony fagyizó előtt kígyózó sorok nem véletlenül alakulnak ki. Innen nem messze, a megújult főtéren és környékén rendezik heti kétszer – szerdán és szombaton – a piacot, ahol a gyerekeket az élő állatok vására, a felnőtteket a megannyi termelői finomság és az itt kapható rengeteg kacat fogja leginkább lekötni. Ebédelni a Trattoria al Forno nevű kirendeltségben érdemes, a friss olasz pizzákkal és tésztaételekkel a legfinnyásabb gyereknél se lehet mellélőni.