Együtt dolgozunk, mégsem megyünk egymás agyára

Ötletek egy, a férjével együtt dolgozó nő tollából.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 22. Gyarmati Orsolya

Ötletek egy, a férjével együtt dolgozó nő tollából.


“Néhány éve a férjem elvesztette a munkáját. Sok nehéz hónap és gondolkodás után végül fogtuk magunkat és együtt vágtunk bele egy üzletbe. A család és a barátok igyekeztek figyelmeztetni. Azt mondták, ha házaspárként együtt is dolgozunk, az könnyen váláshoz vezethet. Két év telt el azóta. Még mindig együtt vagyunk.

Jól tudunk együtt dolgozni, de állandóan megkapjuk a kérdést: “Hogyhogy nem mentek egymás agyára?” Hogy őszinte legyek, ez azért nem olyan nagy dolog részünkről. Szeretem, hogy mindig ott van mellettem, és ha egy-egy napot külön töltünk, máris hiányzik. Nem mindig volt ez így.
Hogy mi a titka a jó kapcsolatunknak? Hadd adjak néhány tanácsot.

1. Oszd meg és uralkodj!

Nekem is, a férjemnek is megvan a vállalkozásunkban a saját munkája, része. Ő honlapokat és alkalmazásokat tervez és fejleszt, én a tartalomért vagyok felelős. Ez azt jelenti, hogy noha együtt dolgozunk, alig “keresztezzük” egymás útját.

2. Használj fülhallgatót!

Órákon át ülünk egymás mellett, de csak akkor kommunikálunk, amikor valamelyikünknek szüksége van segítségre, vagy szünetet tartunk. Mindketten máshogy dolgozunk: a férjem zenét hallgat közben és az asztalnál ül, én pedig a TV előtt ülve, a kanapén tudok a leghatékonyabban dolgozni. A megoldás tehát a fülhallgató lett.

3. Kommunikálj!

Rendszeresen beszélgetünk, hiszen fontos “naprakésznek” lenni abból, mi zajlik a másikban, és természetesen a mindennapi teendőket is meg kell beszélnünk. A munkáról, az otthoni dolgokról és a gyerekekről történő folyamatos és rendszeres kommunikálás rendkívül fontos része az életünknek és sokszor a legnehezebb heteken is átsegít. Mi tényleg elmondhatjuk, hogy jóban-rosszban együtt vagyunk, ahogy azt 17 évvel ezelőtt megígértük egymásnak.”
Forrás: babble.com