Éjfélig lehet jelentkezni kersztféléves képzésekre

Ma éjfélkor lejár a felsőoktatási keresztféléves jelentkezési határidő, azok a diákok, akik még nem döntöttek, 39 felsőoktatási intézmény több mint 2100 meghirdetett képzéséből választhatnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. czefernek.lena

Ma éjfélkor lejár a felsőoktatási keresztféléves jelentkezési határidő, azok a diákok, akik még nem döntöttek, 39 felsőoktatási intézmény több mint 2100 meghirdetett képzéséből választhatnak.


Az Educatio kft. tájékoztatása szerint a képzések zöme mesterképzés, amely nemcsak a korábban felsőfokú oklevelet szerzetteknek kínál továbbtanulási lehetőséget, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2012. januárban szereznek oklevelet valamely alapképzési szakon, és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék.

A vonatkozó felvételi tájékoztató kéziratának nyomdai leadását követő esetleges további változásokról, módosításokról a felsőoktatási intézmények honlapján, illetve a www.felvi.hu honlapon tájékozódhat minden érdeklődő – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jelentkezni kétféleképpen lehet: hagyományos úton, a papíralapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lap benyújtásával vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi keretében. A felületen különböző súgók, útmutatók, figyelmeztető üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok helyes kitöltésében. Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon az “Én felvim” szolgáltatásra való regisztráció után lehet igénybe venni.

A jelentkezők a 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban is tetszőleges számú képzést jelölhetnek meg, besorolást és felvételt azonban csak egy képzésre nyerhetnek. A jelentkezési sorrend felállításában segít a www.felvi.hu honlapon elérhető interaktív Felvi-rangsor, amellyel a magyar rangsorok közül másodpercek alatt bárki elkészítheti személyre szabott, saját rangsorát, és a felsőoktatási intézmények kiválasztásában több, a használója által meghatározott szempont segít.

A jelentkezési határidő november 15-e, az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire más határidők vonatkoznak, és ezekre a képzésekre nem a központilag kiadott felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon, hanem az érintett intézmények saját jelentkezési lapjain kell jelentkezni.

Az elektronikusan jelentkezőknek 2011. november 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd ezt követően legkésőbb 2011. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt a felületről kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni.