Életmentő elsősegély

Sokkoló, de mindenképpen nagyon hatásos módon hívja fel a figyelmet az elsősegélynyújtás képességének életbevágó fontosságára a St. Johan Ambulance filmje.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 06. Gyarmati Orsolya

Sokkoló, de mindenképpen nagyon hatásos módon hívja fel a figyelmet az elsősegélynyújtás képességének életbevágó fontosságára a St. Johan Ambulance filmje.


A kisfilmben egy apa épp telefonál, miközben a háta mögött fára mászó kisfia leesik a fáról, s élettelenül fekszik a földön, miközben vér szivárog a szájából. Eközben azt is látjuk, amint egy nő – akire eleinte azt hisszük, a fiú édesanyja – mosogat a házban, majd egyszer csak kinéz a kertbe és pánikszerűen kirohan, arcán ijedtséggel.

Azt gondoljuk, a gyermeket látta lezuhanni, de kiderül, hogy ő egy teljesen más házban lakik és csupán azért szaladt ki, mert elkezdett esni az eső, és nem akarta, hogy a kint száradó ruhák megázzanak. Amint a nő kilép az ajtón, láthatjuk a fogasra akasztott St. John Ambulance feliratú kabátot, amellyel sokezren rendelkeznek Anglia-szerte, ám – és ez a reklám fő üzenete – ők sem lehetnek ott mindig minden vészhelyzetben.

A film úgy ér véget, hogy az apa tehetetlenül térdel eszméletlen kisfia mellett. Ezután azonban átkattinthatunk a St John Ambulance weboldalára, ahol részletesen bemutatják, mit, milyen sorrendben kell tenni a fiúval ahhoz, hogy esélye legyen életben maradni.
A hirdetés azután született, hogy egy felmérésből kiderült: a britek több mint felének fogalma sincs arról, mit kell tenni ilyen helyzetekben, illetve túlságosan félnek attól, hogy bármit tegyenek, amíg a mentő megérkezik.