Elindult a Kopp-Skrabski-díj közönségszavazása

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital idén tavasszal hirdette meg a Kopp‑Skrabski-díjat. A díj célja felhívni a figyelmet azokra az egyénekre és közösen alkotó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását, a kívánt gyermekek megszületését támogatják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 11. Családháló

A  jelölési időszakban bárki javaslatot tehetett a pénzjutalommal járó díjak odaítélésére, a beérkezett jelöléseket a Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma bírálta el. „Azért is tartjuk fontosnak ezt díjat, mert a különböző emberi kultúrák egyik legfontosabb közös – egyetemes – tulajdonsága, hogy mindegyik alapja a család. És nagyon fontos az is, hogy a vágyott gyerekek megszülethessenek – hiszen az emberek kultúráról, eszméktől és hovatartozástól függetlenül szoktak gyermekekre vágyni.” – mondta Purebl György, a zsűri elnöke.

Az egyéni jelöltek és a jelölt házaspárok kiválasztásáról Engler Ágnes, a zsűri másik elnöke a következőket tette hozzá: „A mozgalom alapítóiról elnevezett díjat olyan személyek kaphatják, akik hozzájuk hasonlóan évtizedeken át példamutató, hiteles tevékenységet folytattak a kívánt gyermekek megszületéséért, a családok boldogulásáért, a nemzet lelki egészségéért. A zsűrinek nehéz dolga volt, amikor is a számos jelöltből ki kellett választania a döntőbe kerülő tíz személyt és öt házaspárt, hiszen mindannyian önzetlen munkát végeznek mások boldogulása érdekében.”

A 10 díjazásra érdemes személy, illetve házaspár közül egy‑egy közönségdíjban is részesül.

Közönségszavazás:
A közönségszavazás 2017. augusztus 10-én indul és szeptember 5-ig tart.

A szavazatok leadására a http://www.haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon van lehetőség. Az egyéni jelöltekre és a házaspárokra egy-egy szavazat adható le.