Családháló

Kezdőoldal Háttér Első gyermek – többszörösére nőhet az anyasági támogatás

Első gyermek – többszörösére nőhet az anyasági támogatás

Többszörösére nőhet az első gyermek születésekor járó anyasági támogatás összege – mondta Révész Máriusz a Magyar Nemzetnek.

Írta: Paulik András,

Többszörösére nőhet az első gyermek születésekor járó anyasági támogatás összege – mondta Révész Máriusz a Magyar Nemzetnek.


A lap szerdai számában a demográfiai program kidolgozásáért felelős munkacsoport korábbi vezetője hangsúlyozta, hogy a programnak több olyan eleme is van, amelyet a kormány nem vetett el, de forrásigényük miatt csak fokozatosan lehet bevezetni azokat.

Szavai szerint a program még meg nem valósult egyik fontos eleme az anyasági támogatás összegének növelése, a jelenlegi 64 125 forintról 300 ezer forintra.

A fideszes politikus a javaslatok közül kiemelte még a gyed rugalmasabbá tételét, szerinte lehetővé kellene tenni, hogy akár 1,5 év alatt is felvehető legyen a teljes összeg, ha az édesanya ezt követően vissza tud menni dolgozni. Ugyancsak fontosnak nevezte a bölcsődefejlesztéseket és a munkahelyi családi napközik létrehozásának ösztönzését.

Elmondta, hogy a lakhatási megoldások orvoslására javasolták a szocpol és a használt lakások vásárlását támogató félszocpol bevezetését, illetve kiterjesztését.

A nemzetgazdasági tárcánál a lapnak elmondták, hogy tervezik az otthonteremtési támogatás kiterjesztését, a részletekről azonban a kormány döntése előtt nem kívántak beszámolni.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Japán: ahol az emberek nem élnek többé intim kapcsolatban

Mi történik egy országgal, ha egyre többen döntenek úgy: nincs szükségük többé férfi és nő intim kapcsolatára?

Close