Ezek a legjobb családbarát vállalatok az idén

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom nagyszabású gálaesten adta át a Családbarát Vállalat Díjat. A kisvállalatok között a Sonrisa Informatikai Kft., a középvállalatoknál a BDO Magyarország, míg a nagyvállalatok között a K&H Bank Zrt. kapta meg az elismerést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát munkahely
2015. november 19. Csontos Dóra

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom nagyszabású gálaesten adta át a Családbarát Vállalat Díjat. A kisvállalatok között a Sonrisa Informatikai Kft., a középvállalatoknál a BDO Magyarország, míg a nagyvállalatok között a K&H Bank Zrt. kapta meg az elismerést.


A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek Magyarországon, a fiatal nemzedékek megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat. A gyermekvállalás szempontjából meghatározó szerepet játszik egy családbarát munkahely, valamint a munka-magánélet egyensúlya. Ezt felismerve a Mozgalom 2013-ban megalapította a Családbarát Vállalat Díjat, amelyet idén 3. alkalommal adtak át.

A díjat idén is olyan vállalatoknak ítélte oda a szakmai zsűri, akik kategóriájukban kiemelkedően fontosnak tartják a kisgyermekes munkavállalók támogatását, a gyermekvállalást, a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezetet, valamint jövőbeli céljaik között fontos szerephez jut a családbarát működés kialakítása is.

A Budapest Music Centerben megrendezett gálaesten a három fődíj mellett különdíjakat, valamint a családbarát működést legjobban bemutató kisfilmeknek szóló elismeréseket is kiosztott a zsűri. A három fődíjas B. Kopp Judit szobrászművész Család szobráról készült bronz öntvényt kapott.

„Idén minden eddiginél jobb pályázatok érkeztek a Családbarát Vállalat Díjra, a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Végül azon cégek nyerték az elismerést, amelyek lehetőségeikhez mérten kiemelkedően teljesítenek: a Sonrisa Informatikai Kft.-nek például saját kispapa kisokosa van, és 19 féle caffeteria juttatásból választhatnak a munkavállalók. A BDO Magyarország Kft. vállalati családi napközit működtet, míg a K&H Bank számos megoldással, többek között welcome back programmal, gyermek születése esetén, a törvényi napokon túl édesapáknak járó plusz szabadnapokkal segítik elő a munka és magánélet egyensúlyát, a családbarát működést” – mondta Ujvári Enikő, a zsűri elnöke.

A pályamunkák jól mutatják, hogy minden vállalat a saját eszközeivel is rengeteget tehet a rugalmas és családbarát környezet kialakításáért. Ezzel pedig nem csak a munkavállalók jóllétéhez, de a vállalt produktivitásához, hosszú távú sikeréhez is hozzájárul.

További jó gyakorlatokat a www.balansz.info oldalon olvashat.