Ezt teszi a szervezeteddel a víz közelsége – A nagy kékség 6 pozitív egészségügyi hatása

A víz mellett lenni maga a mennyország. Legyen szó egy hatalmas óceánról vagy tengerről, egy gyors folyóról vagy egy hívogató tóról, az, ami ebből a kékségből árad, utánozhatatlan. És ebben a kutatók is egyetértenek - nézzük, mi a 6 legnagyobb előnye a víz közelségének!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészségügyi hatás
2016. augusztus 29. Vajda Boglárka

A víz mellett lenni maga a mennyország. Legyen szó egy hatalmas óceánról vagy tengerről, egy gyors folyóról vagy egy hívogató tóról, az, ami ebből a kékségből árad, utánozhatatlan. És ebben a kutatók is egyetértenek – nézzük, mi a 6 legnagyobb előnye a víz közelségének!


Megnyugtat

Ha meghallod a víz hangjait, a hullámok csapkodását, a felszín fodrozódását, azt a kedves susogást, amikor a szél hozzáér a habokhoz, akkor valamiféle meditatív állapotba kerülsz – anélkül, hogy bármit bevettél volna, vagy bármiféle gyakorlatot elvégeztél volna. Majd figyeld meg, ahogy az agyad, az elméd és a lelked megnyugszik, és eltűnik belőled a stressz, az idegesség.

Fokozza a kreativitást

Mint ahogy azt már az előző bekezdésben elmagyaráztuk, a víz közelében valamiféle nyugalmi állapotba kerülsz, ami nagyon jó hatással van az agyadra – és a kreativitásodra. Sokkal könnyebb lesz arra koncentrálni, ami igazán fontos, mert a gondolataid nem fognak ide-oda cikázni, nem fogsz stresszelni, aggódni, egyszerűen tudod irányítani az elméd. Ilyenkor pedig csak úgy jönnek az ötletek!

Felerősíti a sport hatását

A sport önmagában is nagyon hasznos, és hozzájárul az emocionális és mentális egészséghez, de ha a vízparton mozogsz, akkor sokkal hatványozottabban érződik a hatása. Képzeld csak el, mennyivel másabb, ha a nagy kékség mellett futsz, biciklizel, mintha a tömött és füstös városban teszed ugyanezt! Sokkal hamarabb érvényesülnek a pozitív hatások, és sokkal gyorsabban tűnnek el a negatív anyagok a testedből.

Boldogabbá tesz

Ha a tested, a lelked és az elméd megnyugszik, ha kreatív gondolatok tömkelege cikázik a fejedben, csodálkozol, hogy azt állítjuk, a víz közelsége boldogít? A nagy kékség mellett teljesen máshogy látod az életed, képes vagy észrevenni minden jót és elfelejteni minden rosszat, képes vagy örülni a pillanatnak, a jelennek. Mert hirtelen, ott a víz mellett már nem az lesz a fontos, hogy milyen hibákat vétettél a múltban, csak az számít, hogy úgy érzed, igenis van esély a jobbra.