Családháló

Kezdőoldal Háttér Fél áron adnák a kísérleti tankönyveket

Fél áron adnák a kísérleti tankönyveket

Hatvanezer forintba kerülne egy tankönyv, és 375 ezer forintba egy online digitális tananyag engedélyeztetése a tankönyvvé nyilvánítást szabályozó rendelet tervezete szerint.

Írta: Szaurella,

Hatvanezer forintba kerülne egy tankönyv, és 375 ezer forintba egy online digitális tananyag engedélyeztetése a tankönyvvé nyilvánítást szabályozó rendelet tervezete szerint, amely azt is rögzíti, hogy a hit- és erkölcstankönyveket a jóváhagyási eljárás mellőzésével felveszik a tankönyvjegyzékbe. A dokumentum szerint a Könyvtárellátót megilleti a tankönyvek iskolai terjesztési árának 20 százaléka.


Öt tanévre szól, és legfeljebb három alkalommal hosszabbítható meg a tankönyvi engedély, a legalább kilenc éve tankönyvjegyzéken lévő kiadványokat pedig beválásvizsgálatnak vetik alá. Egyebek mellett ezt tartalmazza a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló rendelet tervezete. A kormány honlapján elérhető dokumentum szerint a kínálat új elemét képezik majd az úgynevezett kísérleti tankönyvek, amelyeket legfeljebb a teljes ár 50 százalékába kerülhetnének. A kísérleti könyveket legalább tíz iskolában, legfeljebb három tanév időtartamáig ki kell próbálni. Ez idő alatt szakértők óralátogatások, kérdőíves felmérések és interjúk által összegyűjtik a tankönyveket használó tanárok, tanulók és szülők tapasztalatait, s ha az értékelés nem elég pozitív, akkor átdolgoztatják a kiadványt.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Leukémiát okoz a magasfeszültségű távvezeték?

A legfrissebb tanulmány szerint a gyermekek leukémiás megbetegedésének gyakorisága jelenleg nincs összefüggésben a lakhelyük közelében épített magasfeszültségű távvezetékoszlopokkal, de továbbra...

Close