Ferenc pápa az év embere!

Hogy miért? Olvassátok el az alábbi listát!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. január 08. Gyarmati Orsolya

Hogy miért? Olvassátok el az alábbi listát!


1. A Szentatya felszólalt a katolikus egyház túlzott és felesleges költekezése ellen

Egy bíboros ruhatárának értéke 20.000 dollár körül mozog. Tavaly októberben arra szólította fel az egyház embereit, hogy öltözzenek visszafogottabban és ne költsenek ennyit feleslegesen. Ugyanebben a hónapban Ferenc pápa felelősségre vont egy német püspököt, hogy magyarázza már meg, hogyan költhetett 3 millió dollárt arra, hogy lemárványoztassa az udvarát…

2. Ferenc pápa meghívott egy Down-szindrómás fiút, a 17 éves Alberto di Tulliot, hogy együtt utazzon vele a pápamobilban.

3. Novemberben a Szentatya nyilvánosan magához ölelt egy férfit, akit rettenetes genetikai betegsége miatt rendszeresen kigúnyolnak és megaláznak, mivel arca és teste teljesen eltorzult.

4. Márciusban a Nagyhéten a Pápa az egyik legfontosabb szertartást a Casal del Marmo-i kiskorúak börtönében tartotta, ahol megmosta és megcsókolta 12 fiatalkorú bűnöző lábát, hogy így emlékeztessen mindenkit arra, milyen alázattal viseltetett Jézus az apostolok iránt.

5. Sürgette az amazóniai esőerdők védelmét

Brazíliába tett látogatása során Ferenc pápa bennszülöttekkel is találkozott, akik azért harcolnak, hogy földjeiket ne vegyék el a farmerek.

6. Személyesen hívott fel és nyújtott vígaszt egy nőnek, aki nemi erőszak áldozata lett

Egy 44 éves argentin nőt megerőszakolta egy rendőr. Az áldozat ezután levelet írt Ferenc pápának, s legnagyobb meglepetésére egyszer csak maga a Szentatya hívta fel őt, hogy megnyugtassa a nőt.

7. Titokban kisurrant a Vatikánból, hogy hajléktalan embereknek adjon enni

Ferenc pápa rendszeresen lép meg a Vatikánból éjszakánként, hogy élelmet vigyen a hajléktalanoknak. Egyszerű papi reverendában Konrad Krajewski érsekkel karöltve visznek ételt Róma szegényeinek.

8. Aukción adta el motorkerékpárját, hogy a befolyó összeget a hajléktalanoknak adományozza

Októberben Ferenc pápa aukción bocsájtotta áruba Harley Davidsonját, hogy a pénzből egy hostelt és egy közkonyhát nyithasson Rómában.

Forrás: http://punkd.org