Fiatal Családosok Klubja: hétfőn iskolában a gyerekek helye

A Facbookon útjára indult egy kezdeményezés, miszerint február 29-én ne vigyék a szülők iskolába a gyerekeiket, azért, hogy szolidaritsanak a pedagógusokkal. A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) károsnak tartja ezt a szerveződést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
általános iskola
2016. február 26. Vajda Boglárka

A Facbookon útjára indult egy kezdeményezés, miszerint február 29-én ne vigyék a szülők iskolába a gyerekeiket, azért, hogy szolidaritsanak a pedagógusokkal. A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) károsnak tartja ezt a szerveződést.


A Ficsak közleményt adott ki, amely szerint megérti, hogy tisztában vannak “a klik-es” oktatási rendszer gyerekbetegségeivel és a pedagógusok nehézségeivel. Úgy véli azonban, hogy a tanárok és a szülők is rengeteg egyéb eszközzel is ki tudják fejezni nemtetszésüket azért, hogy változásokat érjenek el.
A szervezet úgy nyilatkozott, hogy “ebben a politikával átitatott csatározásban a gyerekeket eszközül használni súlyos felelőtlenség, hisz így vagy úgy, de megbélyegzi őket”. Keddtől pedig “indul a kiközösítés, az ujjal mutogatás, az egymás háta mögötti sugdolózás”, ami senkinek nem használ – írták.
A klubhoz kötődő szülők ezért viszik a gyerekeiket hétfőn iskolába, és bíznak benne, hogy sikerre vezetnek a köznevelési kerekasztal tárgyalásai. Hisznek ugyanis abban, hogy a konfliktusok békés rendezése szolgálja leginkább a gyerekek javát – olvasható a Ficsak közleményében.

forrás: mti.hu


Káosz! Hamis orvosi igazolások a diákoknak hétfőre?

A gyerekeket ebbe a politikával átitatott csatározásba bevonni súlyos probléma és ezzel nem értünk egyet – mondta a Ficsak az M1-en.
Nagy a káosz az iskolákban
Nem lehet a gyerekeket, mint eszközt felhasználni azért, hogy valamit elérjünk, hiszen a gyerekek nem is értik igazából, hogy miről van szó, de sok szülő sem érti a dolgok lényegét – mondta Kerényi Réka, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke.
A Ficsak kommunikációs vezetője Németh Szilvia is úgy látja, hogy nagy káosz van a fejekben: a legtöbben változást szeretnének, ezzel nincs is probléma, a módszerrel viszont igen – mondta. „A gyerekeket ezzel a politikával átitatott csatározásba bevonni súlyos probléma és ezzel nem értünk egyet” – emelte ki Németh Szilvia, aki szerint ez egy elhibázott felhívás és más módot kellene választani arra, hogy a szülők kifejezzék együttérzésüket a pedagógusokkal.

„Mi is látjuk a rendszer hibáit, úgy érezzük, hogy komoly változtatásokra van szükség az oktatási rendszerben” – mondta a kommunikációs vezető. A Ficsak úgy látja, hogy a munka elkezdődött és komoly lépéseket tett már a kormányzat is. „A köznevelési kerekasztal tárgyalási folynak, a munka elkezdődött, ebbe kellene még többeknek becsatlakozni. (…) Arra kérnénk a két legnagyobb pedagógus szakszervezet képviselőit, hogy üljenek vissza a tárgyalóasztalhoz – magyarázta Németh Szilvia.

Hamis orvosi igazolások

A Ficsak arról is beszélt, hogy számukra megdöbbentő, hogy vannak olyan házi orvosi felajánlások, hogy hamis orvosi igazolással oldanák meg a diákok távolmaradását az iskolából. „Ez megdöbbentő. (…) A gyerekeket ebből a csatározásból ki kell hagyni” – mondták a Ficsak képviselői.

forrás: hirado.hu