Fiú vs. lány? Tilos a különbségtétel!

A Nebraszkai Családok Egyesülete egyöntetűen lép fel az ellen, amit egyes iskolák tesznek. Egyre több intézmény vezetése véli ugyanis úgy, hogy idejétmúlt a nemi egyenlőség korában fiúknak és lányoknak bélyegezni a fiúkat és a lányokat...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 13. Gyarmati Orsolya

A Nebraszkai Családok Egyesülete egyöntetűen lép fel az ellen, amit egyes iskolák tesznek. Egyre több intézmény vezetése véli ugyanis úgy, hogy idejétmúlt a nemi egyenlőség korában fiúknak és lányoknak bélyegezni a fiúkat és a lányokat…


Egy kiadvány és persze a mögötte álló emberek arra buzdítják a tanárokat arrafelé, hogy kerüljék a nemi jelleget hangsúlyozó kifejezéseket, mint a ‘lányok’, ‘fiúk’, ‘férfiak’, ‘nők’, stb.

A ‘Genderbread Person’ című kiadvány olyan mondatokkal dolgozik, mint ‘Akárcsak a fogantatás, a nem sem csupán kétfajta. Teljesen normális, ha többre vágysz ennél.”

Al Rikowski, a Nebraszkai Családok Egyesületének vezetője szerint az ötlet sokkal több annál, mint hogy arról tanuljanak a gyerekek, hogyan kell tisztelni a másikat, írja a Bizpac Review. A szülők között hatalmas a felháborodás, így nem csoda, ha weboldalukon kampányt is indítottak annak érdekében, hogy az iskolák térjenek vissza a normális szemlélethez. “Ez az irány aláássa a természetes kapcsolatot biológiai nem és gender között”, véli a szövetség.