Fókuszban a családok az idei Margó Fesztiválon!

Senki ne maradjon otthon, aki ráér! Október 16-ig tart még a Margó Fesztivál!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. október 13. Vajda Boglárka

Senki ne maradjon otthon, aki ráér! Október 16-ig tart még a Margó Fesztivál! 5 nap, 55 program, 35 dedikálás, rengeteg szerző és új kötet bemutatkozása mellett számos gyerekprogram is vár kicsiket és nagyokat a Kazincy utcai Tesla Klubban. A rendezvény összes programja, a könyvvásárt is beleértve, ingyenes.


 
Az interaktív foglalkozások mellett felolvasószínház is lesz, Roald Dahl Matilda című regényéből: Martinovics Dorina, Murányi Tünde, és Györgyi Anna színművészek a felnőttekkel szembeszálló, különleges, könyvmoly kislány történetét keltik életre. Az apropó pedig, hogy a szerző születésének 100. évfordulója alkalmából indította útjára a Kolibri Kiadó a Roald Dahl-életműsorozatot, amelyben megjelent A barátságos óriás (Nagy Sándor fordításában) és a Matilda (Totth Benedek új fordításában).
 
 
A Margón a gyerekek a várost is jobban megismerhetik: az idegenvezető Tittel Kinga gyerekeivel közös sétáiból inspirálódva alkotta meg a Mesélő Budapest című családi útikönyvet, amely válaszol a 7–14 évesekben  leggyakrabban megfogalmazódó kérdésekre. A térképekkel, fotókkal és izgalmas várostörténeti érdekességekkel teli kötetből ízelítőt kaphatnak, akik velük tartanak a rendhagyó városi sétán a régi pesti zsidónegyedben.
 
További információ: Margó Fesztivál