Folytatja előadásait az Apa Akadémia!

Szeptember 21-én lesz az idei első előadás, Az apaság születése címmel, majd október 26-án folytatódik Apaként válás után címmel. Az előadások 18 órakor kezdődnek és Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben zajlanak. Az októberi előadást november 16-án interaktív, kis létszámú workshoppal folytatják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
válás
2017. szeptember 19. Antal-Ferencz Ildikó

Az apaság születése (szeptember 21)

Az Apa Akadémia előadása sok-sok megvilágításból ad segítséget azoknak, akik az apaság előtt állnak és azoknak is, akik szeretnék megérteni, hogy mi történt velük, miért nem értik a körülöttük megváltozott világot, vagy azoknak, akik szeretnék jobbá, gördülékenyebbé tenni az aktív apaságukat. Minden kezdet nehéz, ez így van a gyerekvállalással is. Az információ, a tudás azonban mankót ad, hogy könnyedebb, felhőtlenebb és boldogabb legyen minden pillanat.

Témáik a teljesség igénye nélkül a következőket érintik:

  • Fogantatás előtt – mire figyeljünk, hogyan tegyük élménnyé a foganást. Mire figyeljünk, ha nem minden a vártak alapján alakul?
  • Várandósság alatt – mit jelentenek a trimeszterek? Mit mond az orvos? Mire figyeljünk egy-egy vizsgálat alatt? Hogyan legyünk jófejek, amikor párunk hormonhullámzásai nehezítik a párkapcsolatot? Szerelem, intimitás a várandósság alatt – mit, mikor és hogyan lehet?
  • Apa a szülőszobán – bemenjünk-e vagy sem? Ha igen, miben segíthetünk? Hogyan kezeljük a stresszt? Ha nem, akkor mire figyeljünk, hogyan segítsünk a háttérből?

Sok szeretettel várnak minden leendő apát, anyát és kispapát, kismamát!


Apaként válás után (október 26)

Válás megelőzés és válás menedzsment. Hogyan maradhatunk azok akik vagyunk és min kell változtatnunk az apa-gyerek kapcsolat megmentésért és megtartásáért? Előadás arról, hogy mit tegyen az az apa, aki ritkán láthatja a gyermekeit.

Hazánkban sajnos évente majdnem 25.000 válás történik. A 2000 évektől kezdve 1.000 házasságkötésre több mint 500 válás jut. A statisztikai adatok, 2005-ben már 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő élt Magyarországon. Októberi előadásunkon a válások megelőzésének pszichológiájával foglalkozunk, illetve az elvált apák gyermekeikkel való kapcsolatának fenntartására keresik a közös megoldást. Mit tehetünk, hogy ne történjen meg és mit tehetünk, hogy a gyermekeinket megvédjük a válás okozta káros hatásoktól?
Szeretettel várnak párokat, házasságban élőket, illetve válás utáni mozaik családokat üzemeltető szülőket.

Az előadást 2017.november 16 -án az Apaként válás után című interaktív, kis létszámú workshoppal folytatják.


Előadók: Léder László és Dézsi Réka

Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

Részvételi díj: 2.000 Ft/fő

Regisztráció és további információ: http://lederlaszlo.com/apa-akademia/, info@apaakademia.hu


Korábbi interjúnk az Apa Akadémia társalapítójával és előadójával, Léder Lászlóval ITT olvasható.