Gödöllőn a legolcsóbb az egyetemi albérlet

Ma derülnek ki a felvételi ponthatárok, így az albérleti piac szokásos szezonja is megkezdődik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
albérlet
2013. július 24. bencze.aron

Ma derülnek ki a felvételi ponthatárok, így az albérleti piac szokásos szezonja is megkezdődik.


Ma derül ki, hogy a közel 100 ezer jelentkezőből kik kezdhetik meg tanulmányaikat. Ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakáspiaca, és szinte alig marad kiadandó lakás. 

Alapvetően kétfajta ingatlantípust érdemes górcső alá venni a Duna House ingatlaniroda tapasztalatai szerint, ha egyetemisták albérletéről van szó. Egyik az 1-2 fő számára alkalmas kis garzon, a másik pedig az akár 3-4 főnek is szűken kényelmes 60 négyzetmétertől induló lakás. 

A mai olcsó árak mellett népszerűek a piacon az egy vagy két félszobás lakások is: a tehetősebb szülők ezeket veszik az egyetemi városokban, és a félszobákat kiadják más egyetemistáknak.

A kaució – amelyből az esetleges károkat fedezi a tulajdonos – általában egy–három hónap. Szakemberek azt javasolják, hogy erről szülessen írás, mint ahogy a bérleti szerződést is foglalják írásba, és készítsenek jegyzéket a tulajdonos bútorairól is. Érdemes kikérni a közüzemi számlákat, illetve meggyőződni a lakás tehermentességéről is.

Nem érdemes az utolsó hetekre hagyni a keresgélést, hiszen ilyenkor gyorsan fogyatkozik a kínálat.