Gratulálok, az abortusz sikeres volt! – sokkoló VIDEÓS kampány

Döbbenetes macedón videószpotot mutatunk nektek, amit feliratoztunk is magyarul! 2015-ben, az elmúlt évtizedekhez viszonyítva fokozatosan csökkent a terhesség-megszakítások száma, de így is összesen 41 000 abortuszt hajtottak végre Magyarországon. OSSZÁTOK!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2016. augusztus 03. Vajda Boglárka

2015-ben, az elmúlt évtizedekhez viszonyítva fokozatosan csökkent a terhesség-megszakítások száma, de így is összesen 41 000 abortuszt hajtottak végre Magyarországon. Szomorú igazság, hogy nem a fiatalkorúaknál a leggyakoribb, hogy ezt az eljárást választják, sokan második gyermek után döntenek a terhességmegszakítás mellett.


Mindenkit a “földhoz vág” ez a macedón videó, amelyet a demográfiai katasztrófa elkerülése érdekében készítettek. A videós sorozatot pár naponként szemezgetve bemutatjuk nektek. Itt a második része! (Ha lemaradtál az elsőről, azt ITT láthatod!)

A sorozat sokkoló képsorai egy szinte az egész ország által figyelt focimeccs szünetében is adásba kerültek a balkáni országban…

A probléma sajnos ismerős nálunk is.

A magyar kormány számos intézkedést hozott, hogy megkönnyítse a gyermeket vállalók életét, és a Központi Statisztikai Hivatal népesedési adatai is bíztatóak, hiszen az elmúlt években olyan mértékben emelkedett a születések száma, amelyre az elmúlt öt évben nem volt példa. Mégis, még mindig sok az abortuszt választók száma hazánkban.

 

A statisztikáról

Az elmúlt évben a legtöbb abortuszra jelentkező nő gyermektelen volt (10 957 ilyen eset történt, ami az összes abortusz 27,1 százaléka), de a kétgyermekes anyák között is kiemelkedően sokan döntöttek úgy, hogy nem tartanak meg egy harmadik gyermeket (10 310 eset, ami majdnem az összes abortusz negyedét teszi ki). Az egy gyermekesek közül szintén sokan nem vállaltak már következő gyermeket (9893 esettel ez a jelenség 25,5 százalékos, azaz több mint az abortuszok negyede).
 
A háromgyermekes nők kevesebb számban döntöttek egy újabb terhesség esetén az abortusz mellett (5535), de legkevesebben a 4 vagy afölötti gyermekszámmal rendelkezők körében történt terhesség-megszakítás. Azonban ez a szám is eléri az összes abortusz 9,3 százalékát (3754).
Az elmúlt időszak adatait figyelembe véve elmondható, hogy a terhesség-megszakítások száma a gyermektelen hajadonok (10 358) és az egy gyerekkel rendelkező férjezetlen anyukák körében volt a legmagasabb. Ugyanakkor az is elgondolkodtató, hogy ezután a kétgyerekes házas nők következnek a sorban 5122 abortusszal, vagyis olyan anyák, akik a családi háttér mellett nem mertek vállalkozni gyermekük megtartására.
 
 
 
A kormány sokat tesz azért, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, illetve a gyermeket vállaló családok életét megkönnyítsék. A családi adókedvezmény rendszere révén például 2015-ben 197 milliárd forint maradt a családoknál.