Gyerekek a kereszten – az ISIS módszerei

Egy nemrég napvilágot látott ENSZ-jelentés összegyűjtötte, milyen, minden erkölcsi kategórián kívül eső, mélységesen döbbenetes és végtelenül embertelen módon bánik az ISIS az iraki gyerekekkel. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 19. Gyarmati Orsolya

Egy nemrég napvilágot látott ENSZ-jelentés összegyűjtötte, milyen, minden erkölcsi kategórián kívül eső, mélységesen döbbenetes és végtelenül embertelen módon bánik az ISIS az iraki gyerekekkel. 


Az ISIS militánsai keresztre feszítik a gyerekeket, eladják őket szexrabszolgának, de arra is akadt példa, hogy elevenen elégessék őket. S ez csupán néhány az ENSZ Bizottság a Gyermekek Jogaiért jelentéséből, amely részletes képet fest arról, milyen az élet az ISIS nyomása alatt Irakban, ahol a tömeggyilkosságok, a minden képzeletet felülmúló brutalitás része a mindennapoknak.

A listán olyan tételek is szerepelnek, mint gyermekek lefejezése, tömeges kivégzése, börtönben történő szexuális aktusokban való részvételre kényszerítése, de az is jellemző a terrorszervezetre, hogy gyerekeket és szüleiket kényszerítenek egymás halálának végignézésére.

“Az áldozatul esett és életben maradó gyerekek nagyon súlyosan traumatizálódnak”, mondta el a bizottság egyik szakértője, Renate Winter a Reutersnak.

A legtöbb áldozat a kisebbségekből kerül ki: a keresztények, a kurdok és más kisebb népcsoportok tagjaiból, akiket szisztematikusan irtanak, kínoznak és erőszakolnak meg, illetve kényszerítenek arra, hogy behódoljanak az iszlám tanításainak.

Az ENSZ listája egy nappal azután jelent meg, hogy az ISIS közzétett egy videót, amelyen egy jordán pilótát égetnek el elevenen. A felvétel az eddigi legkegyetlenebb a terrorszervezet által  nyilvánosság hozott videói közül, az ENSZ jelentése pedig csak alátámasztja, milyen szélsőségekig képes elmenni az ISIS, hogy minél nagyobb területeket hajtson uralma alá és létrehozhassa a kalifátust.

Forrás: BuzzFeed