Gyilkos gyerekek

Idén több amerikai halt meg gyerekek keze által, mint amennyit terroristák öltek meg. Sokkoló állítás, igaz?  Pedig sajnos így van: a bostoni terrorista támadás során négyen vesztették életüket, míg 3-6 évesek eddig tizenegy életet oltottak ki - sokszor éppen a sajátjukét - 2013-ban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 17. Gyarmati Orsolya

Idén több amerikai halt meg gyerekek keze által, mint amennyit terroristák öltek meg. Sokkoló állítás, igaz?  Pedig sajnos így van: a bostoni terrorista támadás során négyen vesztették életüket, míg 3-6 évesek eddig tizenegy életet oltottak ki – sokszor éppen a sajátjukét – 2013-ban.


Januárban egy hatéves kisgyerek lelövi a négyéves Trinity Rosst Kanadában. Februárban a négyéves Joshua Johnson saját magát találja el egy puskával és hal meg Tennesseeben. Ugyanebben a hónapban egy másik négyéves, Jaiden Pratt hasba lövi magát Houstonban. Márciusban Rahquel Carr-t találja el a hatéves bátyja kezében lévő pisztoly Miamiban.

Áprilisban négy tragédia is történik: a 48 éves Josephine Fanningot egy négyéves kisfiú lövi le egy barbecue-partin Tennesseeben, egy hatéves fiú megöli négyéves társát NewJersey-ben, Dél-Karolinában egy hároméves kisgyerek talál egy rózsaszín puskát, ami elsül a kezében, kioltva a kicsi életét, míg április végén egy ötéves kisfiú saját puskájával megöli kétéves kishúgát.

Májusban a hároméves Darrien Nez arcon lövi magát nagymamája pisztolyával Arizonában, s ugyanez történik a hároméves Jadarrius Speights-szal is, akinek nagybátyja lőfegyvere kerül a kezébe. Végül júniusban egy négyéves Arizonában lelövi saját apját.

Eközben legalább tíz olyan esetről tudunk, amely során ugyan nem történt haláleset, de komoly sérüléseket szenvedtek akár a gyerekek, akiknek a kezébe került a fegyver, akár azok, akikre rálőttek. További kilenc alkalommal esett meg, hogy 7-19 éves fiatalok lelőtték saját magukat, egy barátjukat, vagy valamelyik családtagjukat.

Elképesztő az a 2010-es adat is, amelyből kiderül: három éve 13,186 ember halt meg VILÁGSZERTE terrorista támadások következtében, míg csupán az Egyesült Államokban 31,672 életnek vetett véget lőfegyver.