Győzd le a pornófüggőséged – egy alkalmazással!

Igen, már erre is van alkalmazás. A Covenant Eyes nevű katolikus szervezet megalkotta azt az applikációt, amely a Szentírás szavain keresztül nyújt segítséget pornóvideó-függőknek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alkalmazás
2016. január 25. Gyarmati Orsolya

Igen, már erre is van alkalmazás. A Covenant Eyes nevű katolikus szervezet megalkotta azt az applikációt, amely a Szentírás szavain keresztül nyújt segítséget pornóvideó-függőknek.


Az Overcome Porn: The 40 Day Challenge (Legyőzni a pornót: a 40 napos kihívás) úgy született, hogy az alkalmazás szellemi atyjai bibliai tartalmú, tanító célzatú emaileket küldtek a függőségüket letenni kívánóknak, ám egyre többször kaptak olyan visszajelzéseket, hogy jó, jó, mindez nagyon hasznos, de jó lenne, ha a „fejlődés”, azaz a függőség elmúlása digitálisan követhető lenne. Nagyjából úgy, mint egy futóprogramon. Hiába ez egy ilyen világ. Amúgy meg ez egy másikfajta függőség. Így született meg az alkalmazás.

Bár nem tudjuk, pontosan hogyan is mérték fel, mindenesetre az alkalmazást reklámozó fiatalember azt mondja, hogy minden öt keresztény férfiből három, és hat keresztény nőből egy rendszeresen néz pornót. „Ha ez igaz Rád is, tudd, hogy nem vagy egyedül. És azt is, hogy nem ismeretlen terepen járunk: többet tudunk a pornográfia okozta függőségről, mint valaha. Tudjuk, milyen hatással van a pornó az agyra, a gondolatokra. És azt is tudjuk, mi erre a válasza Szentírásnak.” –  hangzik az útmutatás.

A reklám (és az alkalmazás) azt ígéri, hogy ha azok, akik ezzel a problémával küzdenek, letöltik az Overcom Pornt, egyszer és mindenkorra sikerül majd megszabadulniuk a bűnös függőségtől.

Természetesen a 40 nap Jézus 40 elvonulással töltött napjára is utal. Az alkalmazás minden nap egy-egy „leckével” igyekszik rávilágítani, miért is rossz a pornófüggőség és hogyan lehet azt legyőzni. Be lehet írni a célokat, meg azt, hogy mit sikerült betartani belőle, és persze meg lehet osztani másokkal is: ma csak három perc volt. Ma csak kettő. Ma nulla.