Gyurcsány: A melegek intellektuálisan fejlett gyerekeket nevelnek

A Demokratikus Koalíció a választások után mindenképp törvényjavaslatot nyújt be az azonos neműek házasságáról, és azt is lehetővé tenné, hogy gyereket fogadjanak örökbe – mondta az Origónak Gyurcsány Ferenc, aki megerősítette, hogy valóban beszélt erről egy zártkörű rendezvényen a héten. Gyurcsány azt is mondta, hogy tisztában van azzal, hogy a véleményével kisebbségben van, és "kormányfőként se tudná most sikerre vinni az ügyet", de megpróbálja, mivel a DK fontos célnak tartja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 28. Gyarmati Orsolya

A Demokratikus Koalíció a választások után mindenképp törvényjavaslatot nyújt be az azonos neműek házasságáról, és azt is lehetővé tenné, hogy gyereket fogadjanak örökbe – mondta az Origónak Gyurcsány Ferenc, aki megerősítette, hogy valóban beszélt erről egy zártkörű rendezvényen a héten. Gyurcsány azt is mondta, hogy tisztában van azzal, hogy a véleményével kisebbségben van, és “kormányfőként se tudná most sikerre vinni az ügyet”, de megpróbálja, mivel a DK fontos célnak tartja.


Megerősítette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az Origónak, hogy a héten az ELTE Bibó István Szakkollégium rendezvényén az azonos neműek házasságának elfogadásáról beszélt. A Magyar Nemzet egy, a birtokába került hangfelvételre hivatkozva írta pénteken, hogy Gyurcsány kijelentette: “Hogy megbotránkoztassak mindenkit, mi vagyunk az egyetlen párt, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát, és a gyerek örökbefogadásának ügyét”.

A DK elnöke azt mondta, hogy egy hallgatói kérdésre válaszolva beszélt erről a témáról, és az álláspontjában szerinte semmi újdonság nincs, mert a DK 2013-as programjában is írtak erről. “Az idén januárra el is készült a törvényjavaslat, amely szerint lehetővé tennénk az azonos neműek házasságát, és gyerek örökbefogadását számukra” – árulta el Gyurcsány. Hozzátette, hogy végül úgy döntött, nem nyújtják be a parlamentnek, mert akkor már tárgyaltak az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel az összefogásról, és Gyurcsány tisztában volt, hogy a baloldal egészén ez nem elfogadott álláspont.