Ha ezt előre tudom, könnyebb lett volna a terhesség

A rengeteg cikk, könyv és beszámoló után is előfordulhat, hogy váratlan helyzettel szembesülsz az első várandósság alatt. Gyakorló anyukák meséltek, mit tanácsoltak volna maguknak a várandósság alatt, hogy megspórolják az aggodalmakkal teli perceket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
terhesség
2014. július 19. Gyarmati Orsolya

A rengeteg cikk, könyv és beszámoló után is előfordulhat, hogy váratlan helyzettel szembesülsz az első várandósság alatt. Gyakorló anyukák meséltek, mit tanácsoltak volna maguknak a várandósság alatt, hogy megspórolják az aggodalmakkal teli perceket.


A terhesség is lehet fájdalmas

“Amikor pozitív lett a tesztem, fellélegeztem – mostantól egy új, csodás időszak következik! Mindenki átadja a helyét a buszon, előreenged a sorban, nekem csak annyi dolgom lesz, hogy esténként együtt simogassuk a férjemmel a pocakomat, és énekeljünk a kisbabánknak. Az első gyomorégésnél még legyintettem, biztos csak valami rosszat ettem. Aztán jöttek az ébren töltött éjszakák egy nagy adag hányingerrel együtt, az utolsó hónapban pedig szó szerint mindenem fájt. Bevizesedtek a lábaim, alig bírtam mozogni, és esténként már nem találtam olyan pozíciót, amiben el tudtam volna aludni. Erről áradoztak annyit a barátnőim?”

Erre készülj: Lehet, hogy az elején úgy érzed, nem bírsz ki még egy reggeli rosszullétet, a végén pedig már számolod, hány nap van még hátra, de hidd el, ezeket pár hét múlva mind el is felejted. Cserébe pedig életed végéig mosolyt csal majd az arcodra az első szívhang és az első rúgás emléke.

Ökobabát nevelni kihívás

“Már fiatalon elhatároztam, hogy ha egyszer gyerekem születik, én bizony nem fogok egy vagyont költeni eldobható pelenkákra és babakrémekre, -samponokra és -szappanokra. A kisbabám olyan tiszta és természetes lesz, mint mikor megszületett, és ehhez a terhességem alatt is tartottam magam. Bespájzoltunk textilpelenkákból, és vártuk a nagy napot. Az első hetet még kihúztam valahogy, de a vég nélkül zakatoló mosógép mellett hamar rá kellett jönnöm, hogy a világ összes textíliája sem lenne elég nekünk, és szinte sírva kértem a látogatóba érkező barátokat, ismerősöket, hogy lepjenek egy csomag pelussal.”

Erre készülj: Léteznek ugyan környezetbarát ökoanyukák, akik tudnak pelenka, törlőkendő és popsikrém nélkül élni, de ha téged csak frusztrál a pluszmunka, akkor ne kényszerítsd rá magad! Lehetsz környezettudatos anélkül is, hogy éjjel-nappal textilpelenkákat mosnál kézzel a csapban.