Ha hétvége, akkor programok!

Lassan itt a jó idő, számtalan fesztivál és családos program várja az érdeklődőket országszerte!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családos program
2016. február 12. Vajda Boglárka

Lassan itt a jó idő, számtalan fesztivál és családos program várja az érdeklődőket országszerte!


.

A szentpéterszegi Faluház 2016. február 11-13. között ismét megrendezi a Hurka és Kolbásztöltő Fesztivált.

A három napos rendezvény első napján az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, ételbemutatók és kóstolók zajlanak. A második napon a falusi disznótoros hagyományok, a disznóvágás és feldolgozás bemutatása történik gyerekeknek. Gyermek kézműves műhely.
A harmadik napon, amely szombati nap, zajlik a hurka- és kolbásztöltő verseny, a kulturális bemutatók és kézműves kirakodó vásár, ételkóstolók.
További információk: Szentpéterszeg

Február 12-től február 14-ig tart a IV-dik Budapesti Halfesztivál

A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushin, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish & Chipsig.

További információ: Halfesztivál

I. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság

Február 13-án 9-15 óráig várunk mindenkit szeretettel az első Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság versenyünkre. Hatalmas élmény minden korosztály számára!

További információ: Szarvasi Sárkányhajó Bajnokság

Kezdődik a hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Az egyedi és nem mindennapos látványosságot kora tavasszal láthatja a nagyközönség. A mediterrán hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítette József nádor által alapított alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították.
A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában.

További információ: Alcsúti Arborétum