Ha nyilvános helyen szoptatsz, akkor a WC-be kergetnek?

Sokat hallottunk már azokról a heves vitákról, amelyek a nyilvános helyen történő szoptatás körül lángolnak fel újra és újra. A téma nemrég újra előkerült, amikor egy neves brit költőnő, Hollie McNish videót posztolt a YouTube-ra egy versével.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2014. május 21. Gyarmati Orsolya

Sokat hallottunk már azokról a heves vitákról, amelyek a nyilvános helyen történő szoptatás körül lángolnak fel újra és újra. A téma nemrég újra előkerült, amikor egy neves brit költőnő, Hollie McNish videót posztolt a YouTube-ra egy versével.


A költeményben McNish igen kemény, rap-szerű stílusban fogalmazza meg, milyen érzés a WC-ben elbújva szoptatni a kislányát, miután rászóltak egy nyilvános helyen, hogy ne etesse meg mások előtt a gyerekét, mert valakit zavarhat. McNish igen keserűen, cinikusan fogalmaz és nem felejt el kitérni az Egyesült Királyságban úton-útfélen, nyomtatott és elektronikus sajtóban, bárhol, bármikor látható női mellek “tömegére”, amiért azonban senkit nem zavarnak a WC-be…

A videót egy hét alatt félmillióan látták.

McNish kislánya most már hároméves. “A párom az elmúlt években folyamatosan arra biztatott, hogy közöljem le azokat a verseimet, amelyeket eddig rejtegettem az olvasók elől. Azt hiszem, eddig túlságosan zavarban voltam a témájuk miatt, de most már azt kívánom, bárcsak korábban megtettem volna, hiszen, amióta a videó kikerült, rengeteg támogatást és szeretetet kaptam az emberektől, ami annak idején, például amikor a WC-ben rejtőzködve etettem a kislányomat, bizony, nagyon jól jött volna”, mondta a Huffington Postnak a költőnő.

Az egyik kommentelő így írt a videó láttán: “Gyűlölöm, hogy a női mell annyira szexualizálódott, hogy szinte elfelejtődött, mi is az eredeti funkciója. Tökéletesen elfogadott, hogy a nők olyan bikiniket hordjanak, ami alig takar valamit, miközben egy gyermek megszoptatása mások előtt továbbra is tabu. Ugyanakkor, ha cumisüvegből eteted a gyereked, nem vagy elég jó anya, de hogy publikusan szoptass, azt már nem hagyják!

A HuffPost Canada olvasói közül így ír valaki: “Egyszer én is egy étterem mellékhelyiségében szoptattam a gyerekemet, de olyan rettenetes volt a bűz, hogy elhatároztam, soha többé nem teszek ilyet. Innentől kezdve, ha valaki megjegyzéseket mert tenni, annyit mondtam, hogy menjen ki ő  a WC-be és folytassa ott az étkezést.”