Hagyományőrző gyermekjátszó a Várkert Bazárban

A Várkert Bazárban a gyermekeké a főszerep minden szerda délután és vasárnap délelőtt. Nagymamáink mesevilágába várják kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár Testőrpalotájában látogatható játékkiállításon. Mackóringató a legkisebbeknek, Muzsikáló Esztendő – Játékkert az egész családnak hagyományos, népi gyűjtésekből származó játékokkal, Környei Alcie vezetésével.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
mese
2017. szeptember 17. Családháló

A Testőrpalotában látogatható, Környei Alice gyűjtéséből összeállított kiállításon a nagymamák emlékeiben élő, a természettel összhangban létező tradicionális játékokat és gyermekéletet mutatják be eredeti kézműves tárgyakon, fotókon keresztül. A kiállításhoz kapcsolódó foglalkozásokat Környei Alice vezeti, aki ismeri minden játék történetét és dalaival, mondókáival, meséivel egy letűnt kor mesevilágába varázsolja a gyerekeket. Hétvégén interaktív családi játszóra, hétköznap babajátszó foglalkozásra várják a gyermekeket a játékkiállítás területén.

Babajátszó – Mackóringató
szerdánként 16.00 és 17.00 óra között
Szöszölő, molyoló, topogtató, mackó-ringató, macska-táncoltató, tücsök-cincogtató. Énekek, játékok, mondókák a legkisebbeknek.
Ajánlott: 0-3 éveseknek

Muzsikáló Esztendő – Játékkert, Interaktív családi játszó
vasárnaponként 10.30-tól 11.30-ig
Ügyességi-, énekes- és kinek-kinek-mihez-kedve játékok (kaviccsal, babbal, szekérkével, gúzzsal, vesszővel, levélkével, madárfüttyel). Babázós, főzicskézsős, csillagszámlálós, felhő-terelgetős…
Ajánlott: 3-9 éveseknek

Gyermekjátszó – csoportok számára
Interaktív mesés- táncos- kézműves foglalkozások Környei Alice vezetésével a kiállításhoz kapcsolódóan, énektanítással, hangszerbemutatóval, tárlatvezetéssel egybekötve óvodás- és kisiskolás csoportok számára. Bővebb információ és időpont egyeztetés: mesejatszo@varkertbazar.hu

Jegyvásárlás: a Várkert Bazár pénztáraiban keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között vagy a http://varkertbazar.jegy.hu oldalon.

További információ: www.varkertbazar.hu, mesejatszo@varkertbazar.hu.