Halálos áldozatai is vannak az új tiniőrületnek

Az amerikai tinédzserek körében egyre népszerűbb knockout game lényege, hogy egyetlen ütéssel leterítsék véletlenszerűen kiválasztott áldozatukat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tinédzser
2013. november 23. Gyarmati Orsolya

Az amerikai tinédzserek körében egyre népszerűbb knockout game lényege, hogy egyetlen ütéssel leterítsék véletlenszerűen kiválasztott áldozatukat.


Egyre népszerűbb az amerikai fiatalok között az erőszakos knockout game (kiütős játék). A játék lényege tulajdonképpen annyi, hogy véletlenszerűen kiválasztott embereket, figyelmeztetés nélkül ütni kezdenek. Jó pontnak az számít, ha az első ütés után eszméletét veszti az áldozat. Az erőszakos hóbortnak már halálos áldozatai is vannak a CBS News összesítése szerint.

Az áldozatok halálával végződött a játék minimum négy alkalommal: egyszer-egyszer a New York állambeli Syracuse-ban, Chicagóban, St. Louis-ban és New Jersey állam Hoboken nevű városában. De országszerte egyre több esetről hallani, egy pittsburgh-i tanárt olyan erővel ütöttek meg, hogy fejjel előre a betonjárdára esett, és az utóbbi napokban Brooklynban is eszméletlenre vertek egy férfit, de nőket is egyre többször támadnak meg.

Az elkövetők a Fox News szerint több alkalommal kérkedésből az internetre is feltöltik a támadásról készült videókat, sokszor ez okozza vesztüket, mert így könnyebben beazonosítja őket a rendőrség. Az egyik halálos támadás után is így vettek őrizetbe egy 13 és egy 14 éves fiút, nekik most gyilkosságért kell felelniük.