A hálanapló jótékony hatásai – Csak napi 10 perc, mégis megváltoztatja az életünket

Élvezzük az élet apró örömeit – halljuk sokszor a mondást. Sajnos a hétköznapok rohanó világában sokan elfelejtkezünk értékelni ezeket a dolgokat, vagy észre sem vesszük őket. Ez rosszkedvhez, vagy pesszimizmushoz is vezethet, azonban akár már egy aprósággal is sokat segíthetünk ezen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 27. Családháló

Kezdjünk el hálanaplót vezetni

Hogyan fogjunk hozzá? Nyissunk egy füzetet, vagy vegyünk egy határidőnaplót. A lényeg, hogy olyat válasszunk, amibe szívesen írunk nap, mint nap. Lehet egy kis füzet is, melyet magunkkal hordhatunk. A hálanapló írása nem igényel sok időt tőlünk, elég 5 percet rászánnunk reggel és este.

Nap elején írjuk le, miért vagyunk hálásak az életünkben, este pedig soroljunk fel minden apróságot, ami aznap mosolyt csalt az arcunkra. Igyekezzünk legalább 5 dolgot felsorolni. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, azonban legyünk konkrétak. Hálát adhatunk azért, mert aznap sütött a nap, vagy azért is, mert kávézhattunk egy barátnőkkel. Térjünk ki az életünk minden területére. Köszönjük meg azt, hogy van munkánk, hogy jól érezzük magunkat a kollégáinkkal, vagy azt, hogy ki tudjuk fizetni a számláinkat.

Kattints ide a folytatásért!